Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Nei til alkoholforbud


2. desember 2016
Sist oppdatert: 15. januar 2017

Kjernestyret i NHHS går ikke inn for et totalt alkoholforbud på opptak. Bare personer som vurderer deltakerne skal frastå fra alkohol.

Dette kommer frem i en oppdatering av «Retningslinjer for rekruttering i NHHS». I den nye retningslinjen heter det at «personer som er med på å vurdere kandidater skal ikke nyte alkohol under opptak til gruppen».

Alkoholdiskusjon

Det nye vedtaket til KS kommer i kjølevannet av høstens diskusjon rundt alkohol og opptaksprosesser. Student Jens Aarre Seip fremmet tidligere i høst et forslag om et fullstendig alkoholforbud på opptak til grupper i NHHS.

I kjernestyrets innstilling heter det at de har «konkludert med kompromissløsning som skal ivareta hensynet til de studentene som er på opptak, samtidig som man ikke legger store begrensninger på de lagene som i dag praktiserer opptak der det finnes alkohol.»

Vedtaket innebærer ingen store endringer av opptakssystemet i NHHS. Dagens praksis blant noen idrettslag med opptak på utesteder i byen med alkoholservering vil kunne fortsette. Hos flere idrettslag er det allerede i dag slik at personer som er satt til å vurdere kandidatene ikke nyter alkohol under opptaksprosessen.

English translation

Kjernestyret, the Executive Board of NHHS, has decided not ban alcohol consumption during recruiting processes to student groups. Only persons who persons whose job it is to evaluate candidates will banned from consuming alcohol. This is already practiced by several NHHS sport teams.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram