Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH holder på fadderuken – avlyser ikke alkoholarrangement

Bildet er tatt under Ukens forkurs festing under fadderuken ved NHH i 2019. Foto: Francesco Cilia, Foto NHHS.
Bildet er tatt under Ukens forkurs festing under fadderuken ved NHH i 2019. Foto: Francesco Cilia, Foto NHHS.
11. august 2020
Sist oppdatert: 30. oktober 2020

Mens BI og NTNU har valgt å avlyse flere arrangementer i sine fadderuker, velger NHH å fortsette som før. – Det har ikke vært noen smittetilfeller på NHH, sier lederen for førstekullsuken.

Ved Universitetet i Bergen er en faddergruppe satt i karantene etter at én student som hadde vært på fest i Nygårdsparken fikk påvist koronasmitte, skriver UiB i en pressemelding.

Også i Trondheim ved NTNU er en student bekreftet smittet, ifølge Adresseavisen, og arrangementer er avlyst.

Tidligere har Handelshøyskolen BI gått ut og avlyst alle sine utelivsarrangement. Tirsdag valgte studentene i Førde å gjøre det samme, ifølge avisen Firda.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa Raymond Johansen, byrådslederen i Oslo, at det kan bli aktuelt å avlyse fadderukene i hovedstaden.

På NHH er derimot situasjonen en annen og man har ikke møtt på problemer eller utfordringer med smittevern enn så lenge.

Vil fortsette som planlagt

– Det har ikke vært noen smittetilfeller på NHH, sier Balder Belsvik til K7 Bulletin. 

Balder Belsvik, prosjektansvarlig Kjernestyret i NHHS. Foto: Kristian Sweeney, Foto NHHS.

Han er leder for FKU-komiteen som arrangerer fadderuken ved NHH.

– Vurderer dere å avlyse nå, eller kommer fadderuken til å fortsette som planlagt?

– Vi er trygge på at vi nå har et program som er forsvarlig, og som vi kommer til å fortsette med, sier Belsvik.

Han forteller at de mandag var på besøk hos flere av faddergruppene.

– Folk hadde antibac fremme og hadde nok sitteplasser. Mange hadde også funnet på nye leker og aktiviteter som bedre tok hensyn til smittevern, sier Belsvik.

Tirsdag valgte Belsvik å legge ut et innlegg på en lukket facebook-gruppe for nye NHH-studenter. 

Puljer på 150 personer

På NHH er det lagt opp til faddergrupper på 20 personer. Disse gruppene inngår i puljer på 150 personer, men det vil ikke være kontakt på tvers av gruppene. Opplegget rundt smittevern er skissert på nettsidene til studentforeningen.

– Vi jobber kontinuerlig for at det skal være minst mulig kontakt mellom deltakerne. Det har gått veldig bra hittil. På de større arrangementene har både vekterne og smittevernvaktene sørget for at det ikke har vært noe kontakt mellom gruppene i de større puljene, sier Belsvik.

FKU-lederen opplyser at de har vært i dialog med både beredskapsledelsen på NHH, og drøftet de ulike arrangementene.

– Vi har også vært i dialog med politiet og kommuneoverlege i Bergen for å rådføre oss om hvordan vi skal opprettholde godt smittevern, sier Belsvik og legger til:

– Vi har kontinuerlig gjort endringer i planleggingen etter hver pressekonferanse fra myndighetene.

Smittevernoverlege bekymret

Mandag var K7 Bulletin i kontakt med Karina Koller Løland, som er smittevernoverlege i Bergen. Hun ser med bekymring på fadderukene som nå har start.

Løland understreker at smittevernkontoret i Bergen ikke anbefaler at folk møtes i grupper på størrelse med det helsedirektoratet har satt som grense. Dagens råd er maks 20 personer i private samlinger og maks 200 personer på offentlige arrangementer.

– Ungdommene mister lett hemninger, sier Løland, som frykter at Bergen nå kan få samme smittopplusning som det man har sett i Oslo den siste tiden.

LES OGSÅ:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram