Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH rykker frem, men ikke foran BI


5. desember 2017
Sist oppdatert: 5. desember 2017

NHH rykket frem tre plasser på Financial Times’ rangering over europeiske handelshøyskoler. Det er fremdeles ikke nok for å trone øverst i Norge.

Søndag ble Financial Times’ (FT) ferskeste rangering av europeiske handelshøyskoler publisert.

NHH rykket tre plasser frem fra fjoråret og havner på 35. plass i årets rangering av totalt 95 skoler. Dette er rektor Øystein Thøgersen tilfreds med.

– Jeg er fornøyd med at vi nok en gang klatrer på rangeringen, og det er andre året på rad at vi går frem. Med totalt 95 skoler på rangeringen viser dette at vi har et svært godt utdanningstilbud. Samtidig er det en klar ambisjon for oss å klatre høyere på listen i årene som kommer, sier Thøgersen i en pressemelding fra NHH.

credit to Alicja Piotrowska
Rektor ved NHH: Øystein Thøgersen (foto: Alicja Piotrowska, Foto NHHS)

BI to plasser foran

Til tross for fremrykket fra fjoråret, må NHH se seg slått av konkurrenten Handelshøyskolen BI. BI-rektor Inge Jan Hensjesand er fornøyd med å ligge som den best rangerte handelshøyskolen i landet:

– Dette er svært gode resultater. Å være rangert som nummer én i Norge og som nummer tre i Norden, gir hele organisasjonen en ekstra motivasjon i arbeidet med å nå våre høye ambisjoner, sier Hensjesand på BI sine hjemmesider.

Rektor ved Handelshøyskolen BI: Inge Jan Henjesand
Rektor ved Handelshøyskolen BI: Inge Jan Henjesand (foto: Martin Uteng)

I pressemeldingen fra NHH presiseres det at BI scorer mange poeng i en av FTs delrangeringer, gjennom sitt MBA-samarbeid med Fudan University School of Management i Shanghai.

NHH nummer fire i Norden

Etter søndagens rangering er NHH plassert som den 4. beste nordiske skolen på rankingen, bak Stockholm School of Economics (27. plass), Aalto University i Finland (32. plass) og BI (33. plass).

For NHH er dette en forbedring fra fjorårets 5. plass i Norden. NHH tar over plassen til Copenhagen Business School (CBS) som gikk fra en 35. plass i 2016, helt ned til en 51. plass ved årets rangering.

Fremdeles må de tre nordiske handelshøyskolene passeres for at NHH skal trone rangeringen av europeiske handelshøyskoler i Norden. Thøgersen sa i september til K7 Bulletin at han har en visjon om at NHH skal være den beste handelshøyskolen i Norden innen ti år:

– Da skal vi være best i Norden, tenker jeg. Vi skal kjempe hardt mot Stockholm om den plassen, sa Thøgersen ved spørsmål om NHH sin plassering på FTs Masters of Management, kåringen av de beste masterprogrammene innen business administration.

Om rangeringen:

Rangeringen European Business Schools er en samlerangering bestående av fem enkeltrangeringer som FT kommer ut med hvert år. NHH er representert på fire av disse rangeringene.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram