Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-student vant aksje-NM


29. juni 2013
Sist oppdatert: 14. august 2013
Gikk for gull: Rundt 17.000 deltagere kjempet om edelt metall under årets aksje-NM. Best av alle var NHH-student Jonas Kvalheim Klock.


Da Oslo Børs stengte 16.30 fredag ettermiddag, kunne 21-åringen Jonas Kvalheim Klock strekke hendene i været. Som førstemann på resultatlistene slo NHH-studenten både profesjonelle investorer og sammensatte skolelag.

En avkastning på hele 58,17 prosent viste både at både talent og timing må til for å nå helt til topps. Kvalheim Klock er storfornøyd.

– Dette var veldig deilig! Det var alltid et mål å vinne, men jeg gikk spesielt inn for det da jeg hadde ekstremt god timing i American Shipping Company (AMSC) og Aker Philadelphia Shipyard (AKPS).

Begge selskapene steg med omtrent 100 prosent i løpet av første uke, og dannet grunnlaget for den endelige seieren.

– Må ta mye risiko
Aksje-NM er for utenforstående en konkurranse hvor man investerer fiktive penger. Dette fører til at «amatører» som Kvalheim Klock får muligheten til å investere en større sum, uten noen form for risiko. NHH-studenten mener dette også er utslagsgivende for hans taktikk, og ville trolig ikke deltatt dersom det handlet om å investere egne penger.

– Først og fremst hadde jeg ikke deltatt hvis målet mitt var å vinne og man måtte bruke sine egne penger. Det av den enkle grunn at man er nødt å ta mye risiko for å nå til topps i en slik konkurranse.

Kvalheim Klock forteller også at noen av aksjene han satset på er aksjer han ikke ville investert i med egne penger, nettopp på grunn av den høye risikoen tilknyttet disse.

Utnyttet amerikanske lover
Strategier og analyser er ofte forskjellen på gevinst eller tap, og for Kvalheim Klock var dette intet unntak. Han understreker viktigheten av god timing og flaks nok en gang, men viser også til regnskapsanalyser og fremtidsutsikter til AMSC og AKPS, samt Sevan Drilling (SEVDR).

– Både AMSC og AKPS konkluderte jeg med var billige med tanke på hvilken posisjon de besatt på daværende tidspunkt, med større etterspørsel etter deres tjenester og fremtidige inntjeningsmuligheter, forteller norgesmesteren.

Kvalheim Klock beretter videre at disse selskapene opererer i USA, som har spesielle regler ved navn Jones Act. Jonas Act krever at alle fartøyer som beveger seg mellom amerikanske havner skal være bygget i USA og drevet av amerikanere. AMSC tilfredsstiller disse kravene og leier ut disse båtene til rater oppgitt i USD/dag, og disse ratene hadde steget betydelig i det siste. Disse fartøyene bygges av AKPS. Disse to selskapene ble repriset kun noen dager etter at Kvalheim Klock hadde investert i disse.

Fulgte meglerhus
Kvalheim Klock bestemte seg også for å ha et ekstra øye på amerikanske meglerhus. Da disse kjøpte seg voldsomt opp i AMSC, tenkte han at «amerikanerne kan sitt eget segment best». Gullvinneren bestemte seg så for å realisere gevinsten når oppkjøpene tok slutt, og solgte i begge selskaper samtidig, da disse korrelerer ganske godt.

Traff med Fredriksen-kjøp
Sevan Drilling var et annet selskap Kvalheim Klock hadde investert i, og disse aksjene ble kjøpt så å si på bunn. Så kom meldingen om John Fredriksens oppkjøp i selskapet, og påfølgende dag steg aksjen med omtrent 20 prosent.

– Teknisk analyse er grunnen til at jeg kjøpte på det tidspunktet jeg gjorde, så det var ingen fundamentale sammenhenger som jeg fant lå til grunn for en oppgang, men enkelt og greit forventet jeg en korreksjon opp fra et støttenivå som jeg ønsket å utnytte en kjapp trade på, forteller han.

Kvalheim Klock understreker videre at mye av teknisk analyse skal tas med en klype salt, men dersom man finner sin egen strategi og hva som fungerer best for en selv, så kan det utnyttes. Dette forklarer han med at aktørene i markedet tror teknisk analyse fungerer, og handler deretter. De irrasjonelle handlingene som da kan bli begått, kan skape muligheter i markedet. Kvalheim Klock har tatt i bruk motstand/støtte-nivå til hans fordel flere ganger.

Investerer med premien
Foruten å kunne kalle seg norgesmester i aksjetrading, vant Kvalheim Klock en sum på 50,000 NOK. En del av premien velger han å plassere i det han kaller «personlig investering» med et glimt i øyet, mens resten av premien skal investeres i en diversifisert portefølje.

K7 Bulletin gratulerer Jonas Kvalheim Klock med gull i aksje-NM!

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram