Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
Laget fra NHHS Case Club gikk av med seieren i BEKK-Oppdraget, en konkurranse hvor lag fra BI, NTNU, og NHH konkurrerte mot hverandre i en intensiv 24 timer lang utfordring.
BEKK-oppdraget er en case-konkurranse hvor lag fra NHH, NTNU, og BI konkurrerer mot hverandre for å gi de beste strategiske rådene til en av BEKK Management Consultings kunder. I den innledende runden blir det beste laget fra hver skole valg ut for å representere skolen i finalen. NHH ble i år representert av et lag fra NHHS Case Club bestående av Andreas Haugsbø, Martha-Marie Olimb, Morten Nestvold Løvaas, og Ylva Stavland Mobæl.
I finalen fikk lagene 24 timer til å jobbe med en strategisk problemstilling Tine står ovenfor, før de skulle presentere en løsning for ledelsen i Tine. Både Olimb og Mobæk fremhever at dette var en spennende måte å strukturere konkurransen på.
– Det var gøy og utfordrende. Vi kombinerte kreativitet med kunnskap fra NHH til å løse et ekte business case. Spennende å få bruke kunnskap fra studiene i en relevant setting, uttaler Mobæk.
Dyktige konkurrenter
Ifølge Haugsbø gjorde alle lagene en god innsats i finalen.
– Både lagene fra BI og NTNU var dyktige med gode presentasjoner, så da er det spesielt artig å vinne. Vi merket spesielt at NTNU-laget hadde en helt annen digital og teknologisk innsikt enn det vi hadde, som de anvendte på caset på en relevant måte
Olimb trekker frem at NHHS Case Club hadde et veldig helhetlig og gjennomtenkt konsept som en av grunnen til at laget gikk av med seieren. Hun fremhever også at det å ha vært med i NHHS Case Club kom til hjelp i finalen.
– I NHHS Case Club får alle medlemmer god trening i caseløsning og presentasjonsteknikk, og dette kom helt klart godt med i denne type konkurranse, sier Olimb.
Utfordrende å opprettholde arbeidsmoral
– Generelt sett er det mest utfordrende å ivareta arbeidsmoral, humør og konsentrasjon i løpet av 24 timer med lite søvn, uttaler Haugsbø.
Han trekker frem at BEKK-oppdraget skiller seg ut da case er helt reelt, samtidig som deltakerne får muligheten til å intervjue både representanter fra Tine og ulike eksperter underveis. Dett gjør også, ifølge Haugsbø, at det settes høyere krav til å prestere.
– Spesielt for Oppdraget er at caset er helt reelt, og vi fikk mulighet til å intervjue Tine representanter og ulike eksperter underveis. Dette setter høye krav til å prestere, men gjør samtidig konkurransen unikt relevant og lærerik.
Haugsbø anbefaler også andre å delta i case konkurranser:
– Vi har inntrykk av at mange ser på case-konkurranser som noe fjernt og for spesielt interesserte. Det er det på ingen måte, og vi anbefaler alle til å gripe muligheten og melde seg på, uavhengig av erfaring. Det er en av de beste måtene å bruke og forstå verdien av de verktøyene vi lærer på studiet
Gevinst til NHH-Aid
Som vinnere av konkurransen fikk NHHS Case Club en premie på 50 000 kr, hvor 25 000 kr ble fordelt på de fire teammedlemmene, mens 25 000 kr kunne gis til en veldedig organisasjon. Når det kom til valg av organisasjon var det, ifølge Olimb, ikke tvil om hvem det skulle være.
– Det var ingen tvil om at vi ønsket å gi disse til NHH Aid. Vi setter utrolig pris på det fantastiske arbeidet NHH Aid gjør, og vi håper pengene kan komme til nytte.
Haugsbø ønsker også å fremheve det gode arbeidet NHH Aid gjør:
– Vi er privilegerte som har anledning til å studere og å delta på slike konkurranser. Da er det ekstra fint å kunne bidra til at barn i Malawi kan komme ett steg nærmere de utdanningsmulighetene vi er så heldige å ha her hjemme.