Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ny femårig master i økonomi og administrasjon på NTNU: – En poenggrense bare ett poeng bak NHH

K7 Bulletin har vært i kontakt med fagansvarlig og professor på NTNU, Frode Kjærland, for å høre om NTNU ser på den nye siviløkonomutdanningen som en konkurrent til NHH sin.

Fagansvarlig, Frode Kjærland, tror det er god plass i landet for både NHH og NTNU Handelshøyskole. (Foto: Amanda Gerhardsen)
31. mars 2023
Sist oppdatert: 4. april 2023

Det har gått omtrent ett år siden NTNU avslørte sin nye masterutdanning, femårig master i økonomi og administrasjon, også kjent som MSIVØK5.

Hvorfor har NTNU valgt å innføre femårig master i økonomi og administrasjon?

– Vi har tenkt på det i kanskje 10-15 år. Med et femårig program kan vi for eksempel stille høyere matematikkrav. Våre bachelorstudenter har ofte blitt utkonkurrert av andre studenter, og vi har tidligere hatt bare 40 til 50 prosent av våre egne studenter på master.

Hvordan vil du beskrive det faglige innholdet sammenlignet med andre siviløkonomutdanninger i landet?

– Som handelshøyskole er vi mindre enn NHH og BI. Vi har en meget kompetent fagstab med store erfaringer med å lage et godt økonomistudium. Det teknologiske aspektet er noe vi kan posisjonere oss på og blir bedre på. Målet er å ha en like bra handelshøyskole.

NTNU tilbyr allerede en flere «prestisjestudier», som for eksempel INDØK. Ser dere for dere at MSIVØK5 blir et nytt prestisjestudium? 

– Ja, det kan det bli, og vi har tro på det. I fjor hadde vi veldig høye søkertall, og en poenggrense som lå bare ett poeng bak NHH. Det er flere ting som ligger godt til rette her – vi er i Trondheim, en veldig attraktiv studentby, og som en del av NTNU har vi et hav av muligheter for å gjøre dette til det som etterspørres i markedet, nemlig teknologikompetanse sammen med økonomikompetanse.

Er Økonomi og administrasjon noe som NTNU ønsker å satse mer på i fremtiden?

– Vi kommer selvfølgelig til å promotere dette studiet, men vi har ikke noen umiddelbare planer om å gjøre det større. Vi tar opp 150 studenter i utgangspunktet. Det er i forhold til prestisje, og håpet om at det blir et høyprofilert program.

Tror dere dette studiet kommer til å tiltrekke seg søkere som ellers ville søkt seg til NHH?

– I noen grad, kanskje. Man har blitt oppmerksom på at man kan bli siviløkonom også i Trondheim ved NTNU, men jeg tror det er god plass i landet for begge. Vi vil uansett ta opp mange færre. Jeg leste at Thøgersen sa når dette var i bilaget i Dagens Næringsliv i sommer at han sov godt om natten, og det forstår jeg godt.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram