Laget den perfekte burgeren? Her har du tilbehøret den fortjener.

Guacamole
2 modne avocado
2 modne tomater, finhakket
½ rødløk, finhakket
½-1 rød chili, finhakket
Saften av 1 lime
Frisk koriander eller mynte, finhakket
Olivenolje
Salt og pepper
1) Mos avocado i en bolle, tilsett resten av ingrediensene og bland sammen. Smak til med lime, salt og pepper
TIPS: Guacamole er best hvis du lager den rett før den spises, hvis du lager den på forhånd blir den lett brun og ekkel. Dekk med plastfolie og sett kaldt ikke mer en et par timer før.

Aioli
Hvis du kun er vant til ferdiglaget aioli, kommer du aldri mer å kjøpe det etter å ha smakt dette. Tar kun et par minutter, og resultatet er nydelig.
3 eggeplommer
1 ts dijonsennep
1 ts hvitvinseddik
2 hvitløksfedd
2,5 dl olje (raps- eller olivenolje)
Sitronsaft
Salt og pepper
1) Du kan lage dette manuelt eller med maskin, letteste måten vil jeg si er i en blender. Ha eggeplommer, sennep, eddik og hvitløk i blenderen (arbeidsbolle). Bland sammen.
2) Hell oljen sakte i en tynn stråle over blandingen mens blenderen kjører eller du visper i bollen. Blandingen blir nå gradvis tykkere.
3) Bland inn sitronsaft og smak til med salt og pepper. Holder seg 4-5 dager i kjøleskapet.

Coleslaw (kålsalat)
Finnes i utallige varianter, men basisen er ulike grønnsaker i tynne strimler blandet med majones
150 gram hvit kål (kinakål)
100 gram gulrot
½ løk
1 grønn paprika
150 gram majones (enten kjøper du en i god kvalitet, ellers så lager du selv, følg oppskriften på aioli men dropp hvitløk)
Salt og pepper
1) Kutt alle grønnsakene i tynne strimler, jo tynnere jo bedre. Bland med majones, salt og pepper.

Stekt sopp
Dette er min lille hemmelighet. Du har aldri smakt sopp som smaker like godt.
200 gram sopp (champignon er billig og lett tilgjengelig, bland gjerne med kongeøsters hvis mulighet)
50 gram godt smør
Soyasaus
Fiskesaus
Pepper
1) Kutt sopp i tynne skiver. Varm en stekepanne til det ryker av den, ha i smør. Ha litt kontroll på varmen så du ikke brenner smøret.
2) Ha i sopp, stek på kraftig varme i et par minutter til alt er godt dekket i smør.
3) Ha over fiskesaus, soyasaus og pepper. Stek videre på høy temperatur, og la det stå å surre på lav temperatur til du serverer.

Poteter
Små poteter bruker kortere tid i ovnen. Bruk krydder etter smak, timian og rosmarin er gode kombinasjoner.
600 gram poteter
1 neve frisk timian, finhakket
Olivenolje, salt og pepper
1) Kutt poteter i fire båter, bland sammen med urter, salt, pepper og olje.
2) Stek på ovnen, 200 grader til de er myke.
TIPS: Er nesten umulig å steke de forlenge, lar du de stå inne i halvannen time blir utsiden sprø og innsiden myk og saftig.