Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Phonofestivalen: Hester V75


1. februar 2016
Sist oppdatert: 1. februar 2016

Den 19 januar var det duket for å årets Phonofestival. Det er studentradioen i Bergen sin egen klubbfestival, hvor både etablerte og up-and-coming artister får vise seg frem midt i Bergen sentrum. Festivalen er kjent for å ha et spennende og unikt konsertprogram, og i år var intet unntak.

Natt til lørdag sto Hester V75 på scenen. Forventningene var høye til de unge rapperne, og det med god grunn. De leverte. Rapkollektivet hadde et godt grep om den Adidas-bekledde publikumsmassen som beveget seg i takt med musikken. Med en unektelig kul og autentisk aura, serverte de variert rap med mye trykk, og fremførte med en rå tilstedeværelse.

Gutta på scenen var fantastiske live, og med den siste sangen ”Hestesport” utforsket de gulvet ved å galoppere ned og rundt blant publikum. Muligens var det litt for mange selvhøytidelige hipstere som ikke helt lot seg rive med på akkurat den delen, men god stemning var det!

Blant hestene på scenen finner vi stud.NHHer Eirik Aas, som jeg var så heldig å få intervjue:

Hvem er Hester V75?

– Vi er en hip-hop gruppe fra Bergen. Egentlig bare en vennegjeng som har holdt på med å lage musikk sammen.

Hva slags type musikk er det?

– Vi har egentlig mange inspirasjonskilder så det er vanskelig å definere det helt. Vi prøver hele tiden å utforske med forskjellige stiler. Det er jo rap, men mye av det vi ga ut tidlig, er boom bap. Men vi gjør det i 2016, og ikke på 90-tallet.

Hva handler musikken om?

– Det er ganske mye, altså hverdagslige ting da. Vi har hatt tekster om jenter, tekster om fester, og egentlig bare om ting som vi opplever.

Hva er planene for Hester fremover?

– Vi skal spille en del konserter. Vi spiller jo på Phonofestivalen nå, vi skal spille på Bylarm, og på Slottsfjell i sommer. Vi har en del bra konserter framover, og vi holder på med en ny utgivelse.

Hvilken rolle har du i rapkollektivet?

– Mm altså jeg er rapper, eller egentlig skriver jeg tekster og lager sanger, på lik linje med de  andre som rapper. Og så gjør jeg litt andre ting og, men hovedsakelig er det det.

Hvordan er det å kombinere studenttilværelsen på NHH og rap-livet?

– Altå eh, det går egentlig helt fint. Det å studere blir egentlig bare en avkobling. Og det er flere av oss som studerer og holder på med andre ting enn bare musikk. Så det går fint, men jeg merker at musikken tar mer og mer tid da, så vi får se om det slår ut på karakterene. Forhåpentligvis ikke.

Føler du at det å  studere på NHH krasjer med imaget ditt?

– Egentlig ikke, jeg vet ikke. Jeg tror egentlig ikke det. Vi er liksom ikke de hardeste guttene heller, så vi prøver ikke være noe vi ikke er da. Prøver å være så ærlige vi kan liksom. Prøver ikke å skjule det på noen som helst måte, men det er ikke noe vi prøver å forfremme heller.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram