Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Prorektor om neste semester: – Vi ønsker en levende campus

I en undersøkelse gjennomført av K7 Bulletin, kommer det frem at nesten syv av ti foretrekker å se på opptak av forelesningene, fremfor Zoom og fysiske forelesninger.

Rektor Øystein Thøgersen (i midten) og prorektor for utdanning Stig Tenold (til venstre) ønsker studentene tilbake på campus. Foto: Odd Mehus
8. april 2022
Sist oppdatert: 8. april 2022

Kun to av ti svarte at de foretrakk fysiske forelesninger.

198 studenter svarte på denne undersøkelsen. Et klart flertall foretrekker å se forelesningene digitalt, i ettertid av forelesningen.

Vil ha en levende campus 

NHH ønsker seg flere studenter på campus. Spørsmålet om de skal fortsette med opptak av forelesninger neste semester, stilles. 

– Vi kommer til å ha fokus på å få folk på campus. Ikke alle forelesninger egner seg for filming, og forelesninger med mye diskusjoner og studentaktivitet vil ikke bli filmet fremover. Ideen om å gjøre alle til lags ved å ha fysiske og digitale muligheter for alle forelesninger, kommer ikke til å overleve. 

Det sier Stig Tenold. Han er prorektor for utdanning ved Norges Handelshøyskole (NHH) 

Han forteller videre at ledelsen har lært mye om de mulighetene det digitale gir, og vil bruke disse mulighetene på en fornuftig måte. 

– Noen typer forelesninger, for eksempel emner som kan følges av eksterne studenter i Engage-nettverket, kommer til å bli filmet. Digitale hjelpemidler, som videosnutter av foreleserne er gode læringsmidler, og kan frigjøre kapasitet for foreleserne. Det er opp til foreleserne hvordan de vil legge opp kursene sine til høsten, men vi har gitt veldig klare signaler om at vi ønsker studentaktiv læring, forklarer Tenold

Gjesteforelesere ønsker større publikum

Gjesteforelesninger vil ikke bli filmet fremover. NHH er på toppen i Norge når det gjelder gjesteforelesninger. Tenold forteller at gjesteforelesere fra næringslivet gjerne ønsker å få noe igjen av å besøke skolen. Da er det viktig å gi dem et fullt fysisk publikum, og å legge forholdene til rette for spørsmål og svar. 

– Vi ser ingen grunn til å filme gjesteforelesninger fremover, slår han fast.

Skal være umulig å ta et semester hjemmefra

I undersøkelsen spurte ble studentene spurt om de ville komme tilbake til campus dersom NHH hadde sluttet å legge ut opptak av forelesningene i ettertid. Resultatet var at oppmøtet på de fysiske forelesningene ikke ville øke. 20 prosent ville ikke møtt opp. Studentaktive forelesninger og diskusjoner betinger naturligvis at studentene er til stede.

– Har man de riktige kursene, kunne man tatt et helt semester fra Svalbard, men det er ikke aktuelt fremover, forteller Tenold. 

NHH er mer enn forelesninger

Dersom man ikke møter på campus, går man glipp av en type læring man ikke får hjemme. 

– Man kan lære deler av et fag, like godt på video som på forelesning, men læring er mye mer enn det. Læringen er også sosialiseringen, det å snakke med andre, og få nye perspektiver, forteller Tenold.

Til slutt sier han følgende: 

– Det kan være fristende å slippe å ta bussen, pynte seg og gjøre seg klar for skolen, det gjør jo dagen mye roligere. Men dersom alle studentene hadde fulgt alle forelesninger hjemmefra, ville de som gikk ut av denne skolen manglet vesentlige kunnskaper i livet. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram