Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
NYE HØYDER: Norges Handelshøyskole utkonkurrerer de norske handelshøyskolene på Financial Times' rangering, men rektor Øystein Thøgersen har blikket festet enda lengre oppe på listen.
På den nyeste Financial Times-kåringen over verdens beste masterprogrammer i business administration, Masters of Managment, skårer NHH på toppen blant de norske kandidatene med en 65. plass. Rektor Øystein Thøgersen mener det er rom for forbedring.
– Vi har så mye i oss av gode ting at plasseringen ikke er mer enn det bør være, sier Thøgersen.
– Må jobbe strukturert
I kåringen for 2017 faller BI seks plasser fra fjoråret og havner på 77. plass. Copenhagen Business School havner på 38. plass, mens Stockholm School of Economics er best i Norden med 23. plass på listen.
Thøgersen mener at det er mulig å jobbe strukturert for å bedre NHHs plassering blant verdens handelshøyskoler.
– Har du et kvalifisert anslag over hvor NHH vil ligge på FT-rangeringen fem eller ti år frem i tid?
– Da skal vi være best i Norden, tenker jeg. Det er mitt kvalifiserte håp. Vi skal kjempe hardt mot Stockholm om den plassen, sier Thøgersen.
For ta igjen Stockholm School of Economics, må NHH klatre 43 plasser på rangeringen.
«FT-awareness»
Dette vil NHH-rektoren oppnå ved å skape en vedvarende «FT-awareness» i organisasjonen.
– Det er mange små valg vi gjør. Eksempelvis ansettelsespolitikk, rekruttering til styret og utformingen av studiet, som direkte og indirekte slår inn på rangeringen, sier Thøgersen.
– Det er ingen strukturell grunn til at produktet vårt skulle være dårligere enn ellers i Europa. Det skal være minst like godt som København, Helsinki og Stockholm. Vi skal trykke på alt det vi kan.
Skolens toppleder opplever samtidig at det vil være avgjørende for NHH å holde tritt med «megatrender» som digitalisering, globalisering og bærekraft.
– Skal vi realisere mål om å bli enda bedre, så må vi respondere raskt. Det er derfor vi har egen prorektor for fagutvikling, Therese Sverdrup, som har et særlig fokus på dette.
– Vi kommer blant annet til å jobbe strukturert med forelesninger og kurs, og vi skal løfte kvaliteten på forskningen, sier Thøgersen.
Satser på rekruttering
– MAGMA skrev nylig en artikkel om at stadig flere toppledere har utdanning fra utlandet. Betyr det at NHH ikke klarer å fange de beste studentene inn i sitt utdanningsprogram?
– Vi får inn svært gode kandidater, men vi snakker hele tiden om hvordan vi kan rekruttere de beste studentene. Dette er noe jeg og mine prorektorer vil se nøye på, sier Thøgersen.
– Vi er villig til å investere tid og krefter for å nå disse studentene.
Thøgersen opplever at verden har blitt mindre siden den gang han studerte:
– Da var verden Oslo, Bergen og Trondheim. Nå har studentene mulighet til å søke til hele verden, sier han.
– Må gjøre oss fortjent til de beste
– Opplever du at denne type rangeringer blir viktigere ettersom studenter nå har mulighet til å søke seg inn på internasjonale toppskoler?
– For å få gode internasjonale studenter betyr FT-rangeringen mye. Spørsmålet er om det også betyr noe for å få de beste norske studentene inn, og der tror jeg svaret er et «screaming yes». Hvis du er knallgod og kommer inn på London Business School så er den muligheten der i dag. Da må vi gjøre oss fortjent til de beste studentene, sier Thøgersen.
– Det skal vi jobbe knallhardt for, avslutter han.