Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Rølpestemning i Aulaen da Direksjonsmusikken arrangerte Oktoberfest

I tradisjonstro var Aulaen igjen dandert i blå og hvite ruter, fylt med ompa-ompa-musikk, dype utringninger, musefletter, tyrolerhatter og øl i mugger og spann i anledningen Oktoberfest.

Direksjonsmusikken skaper god stemning med en av sine mange ølviser. Foto: (Julian Beese og Lukas Andlauer/Foto NHHS)
2. oktober 2022
Sist oppdatert: 2. oktober 2022

Utstyrt med skjenkebevilling og et velspekket program bød Direksjonsmusikken (Dirmus) på folkefest med høy allsangfaktor og god Tyrolerstemning.

Et hav av dirndl-kjoler, lederhosen og ølglass. Foto: (Lukas Andlauer/Foto NHHS)

I et hav av dirndl-kjoler, lederhosen og ølglass, fant journalisten fra Bulle omsider en plass blant studentmassen. Iført anledningsrett bekledning og et (tomt) ølglass til fordel for notisblokk og penn, gled Bulle lett inn i mengden. Stemningen hadde alt inntatt aulaen før min ankomst, og deltakerne var ikke sene med å fylle ølglassene prydet med Dirmus' egen oktoberfest-logo.

Sammen med Direksjonsmusikken arbeidet flere studentgrupper sammen bak i kulissene, deriblant K7 Minutter, Foto, Teknisk Gruppe, Vaktkorpset og Klubb- og Kulturutvalget – og sammen sørget de for at kvelden forløp knirkefritt.

Idet lysene senket seg over Aulaen og massen kunne høre ropene fra den kjente zebrakledde dirigenten, var iveren i salen til å ta og føle på. Iført sine tradisjonelle stripete blazere, grønne hatter og ulike dirndl-kjoler og lederhosen inntok Dirmus scenen til sin velkjente kjenningsmelodi. Nå var Oktoberfesten (og det ventede showet) offisielt i gang!

Liv og røre på scenen under årets oktoberfest. Foto: (Julian Beese og Lukas Andlauer/Foto NHHS)

  Ein Prosit

Kvelden ble innledet med sang og introduksjon av en felles skål, «Ein Prosit», som senere viste seg å bli en gjenganger gjennom kvelden. Dirmus bydde så til allsang med stort engasjement fra salen. Til tross for utdelte sangtekster til hver en ølvise, sang studentene for full hals med en noe feilaktig tysk aksent. Etter hvert dabbet allsangen av, og publikum startet med småprat, mer øldrikking og deling av kringler – såkalte «pretzeler» solgt fra en liten blå- og hvitrutete bod ved inngangen til aulaen.

Til småsumming fra salen holdt Direksjonsmusikken frem med musikkinnslag og ølviser, og avbrøt tidvis for å få med seg hele salen på en felles skål.

Vinnerlyst blant studentene

Når Aulaen ved NHH midlertidig forvandles til Bayeren i lite format, ventes det at kveldens program inneholder mer enn bare øltørste studenter i utkledninger.

I takt med promillen, steg Tyråler-stemmingen og nådde sitt høydepunkt da samtlige studenter ble bydd opp på scenen til den årlige ølstafetten hvor to (noe mannsdominerte) lag konkurrerte iherdig mot hverandre. Det var en jevn konkurranse, hvor vinnerlaget ble det laget med konkurransens eneste jente.

Senere ble flere studenter utfordret til ølchugging mot «kjellerens beste» (fra Dirmus) – en tittel ingen av utfordrerne greide å overta akkurat denne kvelden. Etter fjorårets suksessoppskrift, ble det òg arrangert lagbaserte sangkonkurranser og en runde pølsespising. Her var det imidlertid en bedre blanding av jenter og gutter som kjempet med stor vinnerlyst mot hverandre.

Det hele ble rundet av med den ultimate utfordring for sikre ekte oktoberfest-stemning: en spikre-sage-ølchugge-stafett, hvor alle på hvert lag måtte gjennom hver av de tre ulike oppgavene.  

«Chug Cam»

Gjennom konkurransene var engasjerte festdeltakere som nærmest sloss seg frem og opp på scenen for å kunne delta. I kampenes hete var det en stresset Bullejournalist som kavet seg frem gjennom folkehavet og mellom langbordene for å få med seg detaljer og for å forsikre seg at bilder ble tatt av det hele.

Innimellom slagene, ble det introdusert et engasjerende «Chug Cam» hvor alle i aulaen var målskiver for K7 Minutters kamera og til pryd for Aulaens storskjermer.

Ølchugging mot «kjellerens beste», avbildet i den gjennkjennlige gule buksen. Foto: (Julian Beese/Foto NHHS)

Som sild i tønne

Etter siste konkurranses slutt, da siste vinnerne hadde gått av scenen og jubelen hadde roet seg, startet Dirmus forberedelsene av kveldens siste nummer: D.E.D.D.E.

Før bandet hadde rukket å innta scenen og spille første note, hadde majoriteten av festdeltakerne samlet seg som sild i tønne fremfor scenen, og de resterende hadde plassert seg på stolene i klynger rundt i aulaen. Allerede fra første sang bød bandet på stemningsfull allsang med kjente norske slagere.

Ivrige festdeltakere under sagekonkurransen. Foto: (Julian Beese og Lukas Andlauer/Foto NHHS)

Ved arrangementets slutt, ble alle invitert videre ned i kjelleren for å fortsette kveldens festligheter.  Flere av kjellerens barer var åpne, noe som bidro positivt til bevaring av den gode stemningen og promillen til samtlige.

Men, mens festen i kjelleren brakte videre, avsluttet Bulles journalist kvelden, sammen med flere festdeltakere, på Circle K for å kjøpe en etterlengtet baconpølse.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram