Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Salkriger eller skippertakgud - Her er de beste leseplassene på NHH

Synes du det er vanskelig å navigere i NHHs (manglende) utvalg av leseplasser? Fortvil ei, Bulle hjelper deg!

Så tom ser du sjeldent lesesalen i november. Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS)
4. oktober 2023
Sist oppdatert: 4. oktober 2023

Som fersk student ved NHH, føler du kanskje at du konkurrerer om leseplasser som om det var en overlevelseskamp i The Hunger Games. NHH har ikke akkurat et overskudd av leseplasser, og kampen om salplass kan være tøffere enn å prøve å forstå pensum, etter en lang helg i kjelleren. 

Så, kjære studenter, hvor i all verden bør du slå deg ned for å lese? Hva er status på de ulike leseplassene? Og viktigst av alt: Hvor bør du unngå å ende opp? Bulle har satt sammen en leseguide som vil være ditt kart i søken etter det ultimate leseparadiset dette semesteret. 

Salene i nybygget

Dette er kanskje det mest populære lesestedet for den gjengse NHH-student. Hvilken av de seks salene du skal velge, kan imidlertid være utfordrende å finne ut av. 

Sal 1 er den første salen du møter på, når du kommer opp trappen fra speilsalen. Som helt ny NHH-student, er dette kanskje den salen som er minst skummel å prøve seg på, første gang du skal sette deg på sal. Det vil også si at du mest sannsynlig vil være i godt selskap, da det er mange førstekullister som trekker hit. 

Den neste salen i den lange rekken av lesesaler i nybygget, er sal 2. Denne salen er for deg som ikke starter på pensum før eksamensperioden er i gang. Studentene på sal 2 foretrekker en rolig start på semesteret, og prioriterer gjerne en ekstra øl i kjelleren, fremfor å tilbringe mer tid enn nødvendig på å lese BED1. 

Sal 3 er for deg som ikke føler at du får sett salcrushet nok i løpet av en lang dag på sal. Denne salen har nemlig utsikt til vår kjære Lehmkuhlhall, og har gode muligheter for å speide etter salcrushet selv når de drar på trening. 

Videre har vi sal 4, bedre kjent som sitrussalen, som er NHHs allergivennlige sal. Ryktet sier imidlertid at peanøttsmør brukes som middel for å kapre seg salplass her i eksamensperioden, så watch out nøtteallergikere. 

NHH har selvsagt også sin helt egen skravlesal, nemlig sal 5. Her vil man ikke finne streberne fra MRR, men heller skravlebøttene fra NHHS. Ønsker du deg en skamløs samtale med dine nye bekjente på NHH, er dette leseplassen for deg. 

Trommevirvel…  La oss presentere den siste lesesalen i nybygget, nemlig sal 6. Dersom du som ny NHH-student ser for deg en fremtid blant NHHs salstrebere, er dette stedet for deg. Her kan man forvente å se svette panner og høre harde tastetrykk fra våre kjære strebere, som kjemper seg gjennom pensum fra tidlig morgen til sen kveld. Om du ønsker å kickstarte karrieren og teste ut hvordan det er å jobbe hos MBB, vil denne lesesalen være det rette for deg. 

Grupperom

De mest ettertraktede leseplassene, er også de som du har størst sannsynlighet for å finne tomme. Grupperommene reserveres gjennom TimeEdit, og publiseres for to uker frem i tid. Disse ryker fort, så sitt klar med musepekeren hvis du ønsker å kapre plass her. Du trenger imidlertid ikke å fortvile om alle rom er fulle. Som de strukturerte NHH-studentene vi er, skjer det ikke sjelden at reservasjon av grupperom går i glemmeboka. Derfor er det gode sjanser for at du vil finne flere ledige rom, som du fint kan benytte deg av. 

Én ting som Bulle føler seg pliktig til å bevisstgjøre leseren om, er det sagnomsuste grupperommet U14. Dette skiller seg fra de andre grupperommene, ved at det ikke har noen vinduer. Rommet er med andre ord skjermet fra uønskede blikk. Hva som foregår inne på U14, er det derfor kun de som har vært til stedet som vet. Det kan likevel påpekes at det burde hengt et «ikke forstyrr»-skilt på døra. 

Biblioteket

Biblioteket ligger i gamlebygget på NHH, og er (slik som det meste annet på bygget) ikke som alle andre bibliotek. Her trenger du ikke å bekymre deg for at det blir for stille til at du klarer å konsentrere deg. Biblioteket brukes aktivt til gruppearbeid, og støynivået er høyt fra morgen til kveld. Det er verdt å bemerke seg at andre etasje primært brukes til gruppeøvinger, og man bør derfor være forberedt på å bli bedt om å flytte seg. Heldigvis åpnet nettopp første etasje igjen, selv om den elskede vindusraden dessverre er fjernet. Rart med det hvordan studentene ikke blir spurt, før det gjøres endringer på skolen?

Biblioteket på NHH er høyst populært i eksamensperioden, og man kan forvente lange køer før åpningstid klokken 08:15. Hvis du virkelig har lyst til å observere NHH-studenten i sitt naturlige habitat, kan det være verdt å møte opp i tide her for å se samtlige i sprintkonkurranse for å kapre bord ved vinduet.

Mastersal (og bachelorsal)

I gangen ved siden av biblioteket finner du NHHs skjulte perle, nemlig mastersalen. Ikke bli lurt av navnet, for det er sjeldent du finner mange masterstudenter her. Mastersalen er kjent for å ha en litt mer avslappet stemning, sammenliknet med salene i nybygget. I tillegg slipper du å bli offer for stirrekonkurranse med forbipasserende, da veggene ikke er laget av glass, slik de er en rekke andre steder på skolen. Om du vil ha plass her litt lenger ut i semester, må du dog være forberedt på å stille alarmklokken tidlig. En av artikkelens journalister kan blant annet vitne om at salen var stappfull klokken 06:50 i forrige eksamensperiode. 

En honorable mention går til bachelorsalen, som vi dessverre mistet til øvre hold i fjor høst. Salen er dypt savnet, og vil ikke bli glemt av dens mange tilhengere. 

Gamle personalkantinen (Gamle PK)

Dette er et ukjent lesested for de fleste på skolen. Likevel stemmer det at rommet ved siden av gamle kantinen (GK), er tilgjengelig store deler av dagen. Rommet brukes også til gruppeøvinger, så vær oppmerksom på at det ofte er fullt av ivrige BED2-studenter.

Nye personalkantinen (Nye PK)

Den nyopprettede personalkantinen er, som navnet sier, et nytt sted rett ved siden av kantina. Rommet er forbeholdt personalet gjennom lunsjen, men fra klokken 13:30 er det fritt vilt for studenter.

Båsene

Båsene på NHH finner du spredt utover skolen. Dette er stedet for deg som frykter streberne på sal, og forakter støynivået på biblioteket. Båsene er kjent for å ha lang avstand mellom bord og sitteplass, noe undertegnede kan bekrefte at tærer på både rygg og nakke i en ellers stressende studietid. Det er verdt å notere seg at det vil være vanskeligere å få tak i en ledig bås i eksamensperioden, enn det er å få tak i en billett til internaften under aksjonsuken. Er du blant NHH-studentene som trives aller best med et kappløp om morgenen og støl rygg om kvelden, vil dette være midt i blinken for deg. 

Do's and dont's på sal

Do’sDon’ts
Hold utkikk etter sølvkre. Selv ikke Norges aller høyeste handelshøyskole slipper unna de små rakkerne.Legg fra deg sakene dine på sal og forsvinn. Selv om det er mange som begår denne synden, risikerer du å bli refset hardt av Jodel- politiet.
Fotflørt med sidemannen. Etter mange timer uavbrutt lesing er det ingenting som er mer attraktivt enn dette. Pakk med chips eller makrell i tomat på matpakken. Dette er uakseptabel atferd. 
Skaff deg et salcrush. Alle som tilbringer tid på sal, må ha et salcrush. Sånn er det bare.Møt opp med kjellerviruset. Stygge blikk er å forvente ved hosting, snufsing og harking. 
Les.Snakk med sidemannen. Volumet på hviskingen skal helst holdes så lavt som mulig. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram