Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Serie-anmeldelse: Arveoppgjør på steroider

Tiden er endelig inne for et gjensyn med vår alles favoritt-mediemogulfamilie på HBO. Men nå i tredje sesong handler det ikke mest om hvem skal overta Waystar RoyCo, men om å holde selskapet i familiens hender ifra en take-over som får DNB og Sbanken til å virke som småtteri.
Foto: Zach Dilgard/HBO
Foto: Zach Dilgard/HBO
Succession er endelig tilbake med sesong tre. Foto: Zach Dilgard/HBO.
17. november 2021
Sist oppdatert: 24. mars 2022

For de av dere som ikke har sett Succession enda, så handler serien om Logan Roy (spilt av Brian Cox) som skal etterlate sjefsstolen til verdens største medieselskap til et av sine barn. Altså en meget passende serie for alle NHH-studenter som drømmer om å bli CEO i familiebedriften en dag.

Etter en toårig pause er Succession endelig klar med en ny sesong. Etter min mening er sesongavslutningen på sesong 2 er noe av det beste som har vært sendt på TV det forrige tiåret, og fansen som har måttet vente ekstra lenge grunnet utsettelser av et visst kjent virus, har ikke ventet forgjeves! Bare å få se og høre introen igjen, gjør at jeg får lyst til å sette fyr på 500-lapper selv om jeg så vidt kan betale strømregningen. Sesong 3 fortsetter rett hvor sesong 2 slutter og det føles utsom serien aldri hadde pause.

Serieskaper Jesse Armstrong har sammen med produsentene Adam McKay og Will Ferrell ikke gjort mange endringer denne sesongen, og har beholdt alt det som gjorde at man ikke klarte å se vekk fra skjermen. Manuset er kvikt, og både kommentarene, fornærmelsene og gullkornene kommer på løpende bånd. Hvem kan vel glemme «You can’t make a Tomelette without breaking some Greggs»?

“You can’t make a Tomelette without breaking some Gregs”. Foto: Graeme Hunter/HBO

Skuespillerprestasjonene i sesong 3 holder også standarden vi har blitt vant med fra de to første sesongene. Jeremy Strong i rollen som Kendall Roy skinner virkelig i den første halvdelen av sesongen med sin utrolige blanding av selvtillit og kleinhet. Nicholas Braun i rollen som outsider Greg Hirsch er også helt fantastisk. Hvis du tenker å starte en samtale med sal-crushet så ville jeg prøvd å gjøre det motsatte av det Mr. Hirsch holder på med. Kieran Culkin, Matthew Macfadyen og Sarah Snook fortsetter også å spille sine roller glimrende.

En svakhet ved sesongen er at det kanskje blir litt mye av det samme. Nå har det gått to og en halv sesong, og man er like langt når det kommer til å finne ut av hvem som tar over som CEO, men gjør det egentlig noe når alt med serien er så bra?

Terningkast: 5

PS: Serien er fornyet til en fjerde sesong.

Anmelderen har sett 5 av 9 episoder.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram