Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Sindre Finnes omtalte seg som NHH-siviløkonom, men har aldri fullført utdanningen

Siden begynnelsen av 1990-tallet har Sindre Finnes blitt tillagt den lovbeskyttede tittelen «siviløkonom» fra NHH. Graden ved NHH har han imidlertid aldri fullført, og tittelen har han følgelig aldri hatt.

Foto: Tone Buene, Norsk Industri.
26. januar 2024
Sist oppdatert: 26. januar 2024

DN, som først omtalte saken, oppdaget etter å ha etterspurt Finnes’ avsluttende oppgave fra NHH at denne ikke fantes. 

– Vi har undersøkt i våre systemer, og vi finner ikke at Sindre Finnes har levert siviløkonomutredningen på NHH, skriver mediekontakt ved NHH Ingrid Aarseth Johannessen.

For å kunne kalle seg «siviløkonom» er man nødt til å levere og få godkjent siviløkonomutredningen, som tilsvarer dagens masteroppgave ved NHH. 

På spørsmål fra Dagens Næringsliv bekrefter Finnes at han aldri leverte noen avsluttende oppgave, og at han dermed aldri har innehatt tittelen «siviløkonom». Han innrømmer at han selv har benyttet tittelen «ved noen anledninger» og beklager at han ikke har korrigert i de tilfeller hvor tittelen er blitt brukt om ham.

Finnes, som studerte ved NHH fra 1986 til 1989, mener imidlertid at oppfatningen i offentligheten av at han besatt tittelen ikke har vært av særlig betydning.

– Jeg tror ikke jeg har hatt noen nevneverdig fordel av dette, alle den tid jeg har hatt samme arbeidsgiver de siste 26 årene, sier han til Dagens Næringsliv. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram