Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Test av Vinify: Kan Hegnar hjelpe deg med å lete i hyllene på polet?

Tre studenter med forskjellig grad av vinkompetanse tester appen til NHH-alumni. K7 Bulletin tok kontakt med mannen bak ideen.
Svein Vinofil Lindin (venstre) og Jon Trygve Hegnar (høyre) er aktive bidragsytere i vinappen Vinify. Foto: Finansavisen
Svein Vinofil Lindin (venstre) og Jon Trygve Hegnar (høyre) er aktive bidragsytere i vinappen Vinify. Foto: Finansavisen
Svein Vinofil Lindin (venstre) og Jon Trygve Hegnar (høyre) er aktive bidragsytere i vinappen Vinify. Foto: Finansavisen
12. april 2022
Sist oppdatert: 12. april 2022

Salget av vin nådde nye høyder i koronapandemien, og vinsmaking og vinkurs blir mer og mer populært i Norge. Svein Vinofil Lindin (Ja, det stemmer – han heter Vinofil!) er en av de som nå reiser rundt i Norge og skolerer folk om hvordan man skal lukte, nyte og smake på vin på best mulig måte. I en samtale med Lindin sier han at han tror vininteressen vil fortsette å øke.

Vininteressen blant befolkningen er klart økende, men når forbrukere står foran butikkhyllene kan det vanskelig å finne frem til gode alternativer. Hvilken flaske skal man velge når man står foran titusentalls av flasker på polet? Dette spørsmålet har sommelier og NHH-alumni Jon Trygve Hegnar stilt seg, og utviklet en app som han håper skal endre måten folk kjøper vin på. 

Tre NHH-studenter har testet appen i en måneds tid: Ekspert og leder for NHHS Vinum, Jon Kvinnsland, vinentusiast fra NHHS Vinum Malene Kristine Alsaker og nybegynner fra K7 Bulletin Maria Karlsen.

En idé kommer til live

Jon Trygve Hegnar hadde internship hos den amerikanske vinappen Vivino gjennom Innovation School. Derfra blomstret vininteressen. Etter det tok han sommelierutdanning, og begynte å jobbe i Hegnar Media som leder for digital strategi og utvikling.

Ideene rundt appen kom til live da han var med å sette opp vin-eventer for Finansavisen. Hegnar ville utvikle en app med oversikt over tilgjengelig vin på eventene. Vinkunnskapen i kombinasjon med erfaringer fra internshipet ga utspring til Vinify. Ettersom Vivino, en eksisterende vinapp, fungerer best etter man har vinen i hånden, ville Hegnar utvikle et verktøy for å finne vinflasken før man har den i hånden.

– Ideen til Vinify er at man skal kunne filtrere i et hvilket som helst Vinmonopol, og søke på vin basert på prisklasse og kategori. Flasken vurderes både av privatpersoner og en stor gruppe vineksperter.

Vin for studenter

Passer appen for studenter med trang lommebok?

– Som student kan man stå på Vinmonopolet i Valkendorfsgaten med appen på mobilen sin, og velge den beste hvitvinen for under 150 kroner, som også passer godt til sjømat. 

Med «best» sikter han til gjennomsnittsscoren og smaksnotater fra eksperter som dukker opp man søker opp vinflasken. Eksperter er vinsommerlierer, vinjournalister og andre med god faglig bakgrunn i vin. Man får også en supplerende score og notat om vinen basert på hva andre amatører mener.

Søkeintrumentet i appen. Her kan man søke basert på forskjellige preferanser. Foto: Vinify.

Appen handler ikke om å finne de beste vinene i verden, men den beste vinen i den gitte priskategorien, stilen og fargen som er tilgjengelig på Vinmonopolet i ditt område. Derfor passer appen også godt for studenter, sier Hegnar.

En sosial søkemotor

Det er bygd inn et sosialt nettverk i Vinify, der man kan lagre smaksnotater og tips. Ukentlig blir man også presentert for Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar sin spalte «Ukens vintips» som gir brukeren deres tips ukens kupp fra polet. For spesielt interesserte legges det inn informasjon om vinmesser, i tillegg har man en vinkjeller-funksjon der man kan lagre vinene sine.

Den neste milepælen for Vinify er å popularisere vinkjeller-funksjonen. Verktøyet skal implementeres på restauranter rundt i Norge, og han forteller at han allerede nå er i dialog med flere store aktører. I dag har de i tillegg fått på plass anbefalinger av vinkartet på vinbarer og restauranter rundt om i Norge.

Testresultat

K7 Bulletin informerer: Journalist Jonatan Ree er medlem av NHHS Vinum.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram