Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Tett på Aksjonsukeleder Helga Løne Mølster


7. september 2018
Sist oppdatert: 7. oktober 2018

Helga Løne Mølster har lang internasjonal erfaring, ingen plan B og er ikke redd for å gripe enhver mulighet. Møt lederen for Aksjonsuken 2018. 

– Hva tror du gjorde at du ble valgt til leder av Aksjonsuken i år?

– At jeg ikke kom til intervjuet med veldig høye forventninger. Det var egentlig ikke lederrollen jeg søkte, men stillingen som markedsansvarlig. Erfaringen min fra før kan også være noe som gjorde at jeg fikk lederrollen. Jeg gikk lenge på amerikansk skole, og på samme måte som på NHH var det også der mange klubborganisasjoner. Leder for aksjonsuken på den skolen ledet en organisasjon som jobbet med forskjellige områder i fattige land, og har derfor erfaring med arrangering av innsamlingsaksjoner fra tidligere.

– Hva tror du de andre som jobber med aksjonsuken vil si om deg?

– Jeg tror ikke jeg er den strengeste lederen, men jeg sier ifra hvis det er noe jeg ikke er fornøyd med. Jeg prøver å være så mye til stede som mulig, og prøver å være venn med alle. Jeg tror jeg er en som folk føler de kan komme til hvis de har spørsmål eller noe ikke går så bra i gruppa deres.

– Hva har dere gjort i år for å samle inn enda mer penger?

– I år sendte vi ut infoskriv til alle underutvalg og idrettsgrupper før Aksjonsuken. Vi ville gi dem klare retningslinjer på hvordan de kunne få tak i billetter. I år er det totalsummen innsamlet som teller, dette har vi gjort for å få samlet inn så mye penger som mulig.

– Hva ser du for deg å gjøre det neste året på NHH?

– Det første året skal jeg engasjere meg så mye som overhodet mulig både i studentforeningen og i idretten. Det er den beste måten å bli kjent med folk, fordi du er så mye på skolen. Jeg er allerede med i NHHI Active-styret, og har søkt Bergen Challenge og Symposiet. I tillegg har jeg lyst til å fortsette med Aid ved å søke styret til neste år. Jeg prøver å slenge meg med på alt.

– Hvilken unødvendig ting bruker du mest penger på?

– Mat. Spesielt nå under Aksjonsuken, så har jeg hatt så travelt at jeg ikke har hatt tid til å lage mat hjemme. Også jobber jeg i sportsbutikk, så hvis det er lite å gjøre en dag går det plutselig veldig mye penger på sportsklær.

– Hvis du kunne gitt ti år gamle Helga et råd, hva ville du sagt?

– Alltid kast deg ut i ting og ikke vær reservert. Det var noe jeg lærte som 14-åring da jeg flyttet fra Saudi-Arabia, der jeg hadde bodd siden jeg var syv år, til Abu Dhabi. Det var en veldig vanskelig overgang, og jeg var ganske reservert da jeg kom. Det tok lang tid før jeg fikk venner, noe som var tøft. Derfor ville jeg sagt at du alltid må bli med på ting hvis du har mulighet.

– Hva er din plan B?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på, jeg liker ikke å tenke på plan B. Jeg tenker at du har en plan A, og hvis den ikke fungerer så må du revurdere og tenke ut hvorfor det ikke gikk, før du kommer opp med en ny plan A.

– Hvilken frukt er du?

– Banan. Fordi det er ikke alltid det på innsiden av skallet ses på utsiden. Du må skrelle av for å se alle sidene av meg. Det er mange ting jeg har opplevd som ikke nødvendigvis vises på utsiden.

– Du har en hel dag fri, hva gjør du?

– Hvis det er fint vær, tenker jeg å ture opp til fjells alene og gå en lang tur med mine egne tanker. Snakke ordentlig med mamma og pappa igjen. Og lage meg en skikkelig middag hjemme!

Fem kjappe

Alder: 19

Slumre eller stå opp: Slumre

Mest kjøpt på matbutikken: Pesto

Øl eller vin: Øl

Bli sjekket opp på Tinder eller i køen på Rema: Køen på Rema 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram