Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
Etter en noe lang innledning, i hvert fall etter ordstyrers mening, kom endelig Garsjø frem til det viktigste tallet på foreningsmøtet. Resultatet for symposiet ble 389 786 kroner og 21 øre. Men tall forteller ikke alt;
–Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk gjennomført alle målsettingene vi hadde satt oss og at vi ikke måtte kutte på noen av de store drømmene våre, forteller økonomisjef symposiet’13 Oda Bjerketvedt.
Symposiet–leder Sigve Garsjø var også meget fornøyd med konferansen og synes det er vanskelig å komme på alt. Han synes spesielt at sympsjonærene viste et imponerende samhold og gjennomføringsevne. Fra konferansen var det en ting han var spesielt fornøyd med.
– Hvis jeg skal trekke frem et øyeblikk fra selve konferansen var morgensamtalen dag to en mektig opplevelse. Det var et meget tungt panel ledet av Lucy Hockings fra BBC på en roterende scene.
Gjøre ting på sin egen måte
Etter å ha brukt mye tid de siste to årene på dette prosjektet kan det være at man har begynt tenke på ting man helst ville gjort annerledes;
–Det er vanskelig å komme på noe jeg ville gjort annerledes, eller som det nye styret bør endre på. Det viktigste er de finner ut hvordan de vil gjøre ting selv, og gjøre det på sin egen måte.
Er du tilfreds med resultatet?
–Ja, jeg er veldig fornøyd. Vi er nærme det budsjetterte resultatet. Det er lavere enn det har vært de siste årene, men dette var et bevisst valg og kom ikke som noen overraskelse.
Tre faktorer
Det er vanskelig å sammenligne arrangementer som varierer mye mellom hver utgave som symposiet. Nytt styre og nye sympsjonærer vil gi store endringer. Bjerketvedt trekker frem tre punkter som gav de største utslagene på forskjellen i resultatet mellom årets og 2011 utgaven av symposiet: litt lavere inntekter, dyrere tekniske løsninger og bedre catering.
– Den store forskjellen går mye på den tekniske løsningen. Vår var veldig mye dyrere, men det var definitivt verdt det, forsikrer Bjerketvedt.
Forsvarlig nivå
I alle de store prosjektgruppene i NHHS som Uken og Symposiet vil det alltid måtte gjøres en overveielse mellom bidrag til NHHS i form av overskudd eller funksjonærvelferd. NHH–Symposiet 13 brukte i snitt 716 kroner per sympsjonær på velferd, en noe høyere sum enn for eksempel Uken 12 brukte. De landet på sin side på 693 kroner per fukensjonær.
–Vi føler at vi ligger på et forsvarlig nivå og har gjort en god overveiing. Hadde vi gått med overskudd på 700 000 og vært gjerrige på velferd ville jeg følt at det hadde vært urettferdig mot sympsjonærene. Det er mange som kanskje ikke er med i noe annet i NHHS enn symposiet, og ville aldri fått noe av godene.