Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Uværsskyer i den norske horisonten


15. april 2013
Sist oppdatert: 16. april 2013
Det blir kanskje for dumt å være bekymret for fremtiden i landet som regelmessig blir regnet for verdens beste sted å bo, men én ting er sikkert; fra toppen går det bare en vei.


Følger du med på det politiske ordskiftet i Norge er det lett å få inntrykk av at vi er på vei over toppen. Gjennom et særdeles heldig bytteforhold med våre handelspartnere og en oljepris som presses opp av verdens voksende middelklasse, vil mange si at Norge snart har brukt opp flaksen sin.

«Det er altså ikke slik at vi jobber så mye hardere enn andre, men vi produserer varer og tjenester som vi får godt betalt for», forteller tidligere NHH-professor Torger Reve fra handelshøyskolen BI i en ny bok.

Gevinsten fra det norske petroleumseventyret har så langt vært utrolig, men det kan ikke vare evig. Og det har ikke manglet på meninger om hva som bør gjøres for å møte utfordringene som venter når olja tar slutt. Nyest i rekken er et boksamarbeid mellom den liberale tenketanken Civita og den kristne tankesmien Skaperkraft.

Les mer om denne saken i siste utgave av K7 magasinet.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram