Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Vil bruke 25.000 kroner på kubjeller


27. september 2018
Sist oppdatert: 27. september 2018

For å bygge opp en felles identitet vil Juristforeningen på UiB kjøpe ti kubjeller til 2480 kroner hver. Nå raser det på Jodel.

– Kubjellene kommer som et ledd i en prosess hvor vi ønsker å gjenopplive tradisjoner for å vise hvem Juristforeningen er, forteller leder for Juristforeningen Nikolai Bjerke, ved Universitet i Bergen.

De ti kubjellene skal pryde gallaene til styret av Juristforeningen.

Pengene skal hentes fra Juristforeningens egne midler, som kommer fra medlemsavgifter, arrangements-inntekter og sponsorinntekter. Det har blitt dårlig mottatt blant jusstudentene på Jodel:

"Er det faen meg sant? Har de stemt JA for å bruke 25k på FØKKINGS KUBJELLER???(...)"

LEDER: Nikolai Bjerke er tredjeårsstudent ved rettsvitenskap på UiB og er leder for Juristforeningen. Foto: Juristforeningen.no

Har satt kjøpet på vent

– Siden dette har vakt så mye kritikk har vi bestemt å sette kjøpet på vent, forteller Bjerke.

Kubjellene som snart skulle settes i støp for å lages, blir nå holdt igjen inntil styret tar en ny avgjørelse.

– Kan du forstå at studentene blir sure når dere ønsker å bruke nesten 25.000 kroner på kubjeller?

– Jeg mener det er en stor misforståelse hvor mange tenker at dette er et impulskjøp til oss selv, men hvor det i realiteten er et ledd i en større prosess for å bygge opp en felles identitet for juristforeningen, sier Bjerke.

Fremtidsutsiktene til bjellene er uviss, forteller Bjerke. Inntil videre vil styret i Juristforeningen gå uten bjeller på gallaen sin.

– Hvordan prosessen blir fremover må ytterligere avklares, skriver Bjerke i en epost.

Spesiallagde kubjeller

For å få kubjellene tilpasset styrets ønsker, bestemte de seg for å gå til en gullsmed, forteller Bjerke. I referatet fra møtet hvor kubjellene ble diskutert, står det følgende:

«Vi har vært i kontakt med en gullsmed som kan lage disse bjellene for oss. Han har gitt oss et pristilbud på en oppstartskostnad på kr 7600, pluss en kostnad på kr 1520 pr bjelle. Vi ønsker å gå til innkjøp av 10 bjeller. Bjellene vil være i bronse. Dette fordi det er et billig, relativt lett materiale som gir god klang. Gullsmeden mener at det ikke finnes billigere materialer som kan egne seg».

I tillegg la de inn at kubjellene trenger bånd. «Vi trenger bånd i stoff (som skal være i Foreningens farver Rødt, hvitt og blått)», står det i referatet.

«Disse vil ha bjellefunksjon, slik at FS bruke dem til å bjelle med», heter det også i referatet.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram