Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
Siden NHHS for første gang støttet NHH Aid finansielt for fire år siden, har studentforeningen bidratt med nesten 700 000 kroner. De tre siste årene har Aksjonsukestyret samlet inn nok til å utløse den maksimale utbetalingen på 170 000 kroner. Nå ønsker Sondre Økland, leder i NHH Aid å endre ordningen.
– Kronerullingen har flere formål, men vi mener at det viktigste, målet om at den skal fungere best mulig som et incentiv, ikke var optimal. Det er derfor vi vil revidere ordningen og gjøre det vanskeligere å oppnå det fulle kronerullingsbeløpet enn tidligere.
Styret skal legge frem et forslag til revidering av pengestøtten på kommende Foreningsmøte. Forslaget består i at NHHS bidrar med 10 000 kroner for hver 10 000 som blir samlet inn etter 240 000 kroner eksternt. Taket har de satt til 140 000 kroner, slik at innsamling utover 380 000 kroner ikke gir noen videre utbetalinger.
– Vi mener at alle tre forslagene er gode forbedringer, men vi har innstilt på løsning nummer tre fordi vi tror at intervallet på 10 000 mellom hver utløser-sum skaper mer risk og spenning for Aksjonsuken. Det kan trigge flere og slik fungerer som et bedre incentiv.
Har høstet erfaringer
I prosessen med å jobbe frem forslagene har de snakket med tidligere aksjonærer og bøssebærere, for å høre om deres erfaringer som innsamlere.
– Vi har så måtte veie opp hvor høyt kronerullingen skal henge og samtidig beløpet. Det vi har kommet frem til er at vi i år ønsker å henge kronerullingen høyere enn noensinne, ved å legge opp til at de må øke beløpet fra i fjor for å utløse hele beløpet, fortsetter Økland.
– Det viktigste for vår egen del er at ordningen fungerer godt som et incentiv. Derfor ønsker vi å kalle inn til åpne møter for å bruke erfaringene vi gjør oss. Vi ser også for oss å her koble inn eksterne instanser med kompetanse på området.
Hva får oss til å gi?
Professor i samfunnsøkonomi, Kjetil Bjorvatn, mener det er fint at Aid tar initiativ til å gjøre endringer.
– Det er viktig å tørre å eksperimentere og teste ut ulike ting. Om det ikke fungerer kan de bare endre tilbake igjen, mener Bjorvatn.
Han trekker samtidig frem boken «The why axis» skrevet av adferdsøkonomene John List og Uri Gneezy. Boken ble delt ut på konferansen «Life is a lab», hvor han selv deltok. Boken har et kapittel om hva som driver mennesker til å gi penger.
– Jeg ville begynt med å lese kapittel 9, med navnet «What really makes people give to charity».
– Det er veldig bra at studentene kan diskutere disse problemstillingene med bakgrunn i den teorien de lærer for eksempel i VOA-kurset Økonomi og Psykologi.
Debatt på årets første FM
Debatten ble tatt opp på årets første strategisk forum, og skal tas opp også på foreningsmøtet. Her håper NHH Aid lederen på en konstruktiv og god debatt.
– Vi har møtt mange gode forslag, både på det åpne informasjonsmøtet i høst og på Strategisk Forum, for å bedre ordningen og vi setter veldig pris på engasjementet studentene viser når det gjelder å forbedre kronerullingen. Vi gleder oss til å se så mange som mulig på FM, avslutter Økland.