Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Vinanbefalinger fra NHHS Vinum: Med fokus på Sør-Afrika og den franske Jura-regionen

Vipps, så var samfunnet åpent!

NHHS Vinum har flere vinanbefalinger til studenter. Foto: Kelsey Knight via Unsplash
26. mars 2022
Sist oppdatert: 26. mars 2022

Åpne dører hos byens utesteder og fullstappede lesesaler er jo vel og bra, men for NHHS Vinum er det en ting som gleder: Vi kan endelig møtes og leske strupen med edle dråper uten bekymringer!

Jura

Jura er Frankrikes minste vinregion, og ligger klemt inne mellom Burgund i vest, og Sveits i øst. Her finnes det stor bredde i både druer og vinstiler, og kvaliteten kjent for å være bra.

Den velkjente Chardonnay og den langt mindre kjente Savagnin (som for øvrig ikke må forveksles med Sauvignon Blanc) utgjør de hvite druene. Blant de røde druene er det Pinot Noir, og de lokale druene Trousseau og Poulsard som anvendes. Her er det masse godt å få tak i! 

Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2020

Alle vet at bra vin fra Burgund er dyrt. For dyrt, spør du meg. Da er det bra at Jura kan levere svært bra Chardonnay til en langt rimeligere penge. Dette er et veldig godt og tilgjengelig eksempel på hva Chardonnay fra Jura kan være. Både i nesen og munnen er vinen preget av eple og sitrus, tydelig mineralitet og lett preg av eik. Superkonsentrert og med frisk syre. Til den prisen er dette et knallkjøp, spør du meg!

Pris: 244,90 kroner

En rimelig Chardonnay. Foto: Aperitif.no

Rolet Arbois Vin Jaune 2012

Vin Jaune er en helt særegen vinstil hjemmehørende i Jura. Kort oppsummert produseres Vin Jaune ved at saft fra Savagnin-druen lagres på eikefat i minst seks år og tre måneder. I løpet av denne perioden dannes det et sopplag oppe på vinen kalt flor, som tilfører en helt spesiell smak. Det høres og ser egentlig ganske motbydelig ut, men ikke la deg skremme! Om du har et åpent sinn er dette ekstremt digg. I nesen lukter det av nøtter og moden ost og gule epler. Det lukter nesten søtlig, men på smak er vinen knusktørr og syrefrisk. Gjør seg best med litt god Comté! En anelse dyr for studentlommeboken, men spleis med et par venner! En hel flaske på egenhånd er for heftig uansett.

Pris: 485,00 kroner

En vin for deg med åpent sinn. Foto: Vinmonopolet

Sør-Afrika

Sør-Afrika har en lang og rik vinhistorie. Det er kanskje ikke overraskende at det var europeerne som brakte de første vinrankene til Sør-Afrika på midten av 1600-tallet. Siden den gang har Sør-Afrika hatt en noe turbulent vinhistorie. De siste årene har det likevel blitt tatt viktige steg når det gjelder kvalitet, og Sør-Afrika seiler i dag opp som et av de mest spennende vinlandene i den «nye verden». 

Mother Rock Force Celeste Chenin Blanc 2020

En digg og fresh Chenin Blanc med et litt utradisjonelt smaksbilde. En myk overgang for de som er nysgjerrig på naturvin. Lukter litt kruttaktig, samt sitrus og eple. Syrlig og frisk på smak, med god lengde.

Pris: 199,90 kroner

 

Er du nysgjerrig på naturvin? Foto: Vinmonopolet

Natte Valleij Cinsault

En lett og fersk, veldig anvendelig rødvin laget på Cinsault. Preget av røde bær og noe urteaktig både på lukt og smak. God lengde og syre. Denne passer til alskens lette kjøttretter, kanskje noe godt fra grillen? Står fjellstøtt alene også, om du bare er på utkikk etter en kosevin.

Pris: 193,90 kroner

En anvendelig rødvin. Foto: Aperitif.no

The Blacksmith Hell Yeah Pinotage

En skikkelig fresh og leskende vin laget på den lokale Pinotage-druen. Preg av mørkere bær og litt eik på nesen. På smak er vinen bløt, men samtidig syrefrisk. God og tørr, med fin lengde. Pluss for artig og gjenkjennelig etikett!

Pris: 219,90 kroner

Bløt og syrefrisk rødvin. Foto: Vinmonopolet

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram