Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Volleyballopptur for HiBI


12. april 2016
Sist oppdatert: 12. april 2016

Volleyballsesongen er nesten slutt, og flere av studentidrettslagene kan melde om gode resultater. Størst var kanskje fremgangen for lagene fra HiB. Samtidig merker BSI tøffere konkurranse fra de andre idrettslagene.

Etter samlingen av høyskolen til ett campus på Kronstad har HiBI opplevd en enorm vekst og mangedobling av medlemstallene. Denne fremgangen kom til de grader til uttrykk på volleyballbanen, der HiBIs lag 2 vant bedriftsseriens 2. divisjon, med HiBI 1 på plassen bak. HiBI 3 og 4 kjemper også om opprykk fra 4. divisjon.

Leder i HiBI Volleyball, Eivind Holsbrekken, er godt fornøyd med sesongen.

– Prestasjonsmessig har vi nådd mange av målene vi ble enige om i forkant av sesongen. Sesongen har også vært veldig god med tanke på vekst i antall medlemmer og organisering av HiBI Volleyball, forteller han.

HiBI Volleyball har på kort tid gått fra å slite med å klare å stille nok folk på kamp, til totalt 48 aktive spillere fordelt på fire lag. Ifølge Holsbrekken er det enda flere som ønsker å spille, men at tilgangen på treningstid i idrettshallene dessverre begrenser hvor mange som kan være med.

Veksten hos volleyballagene gjenspeiles også ellers i HiBI. På halvannet år har idrettslaget gått fra 60 til omtrent 450 medlemmer. Leder Holsbrekken i HiBI Volleyball er i tillegg nestleder i idrettslaget. Han forteller at det også for andre idretter er hallkapasiteten som skaper utfordringer.

– Det viktigste for oss er å gi et fantastisk idrettstilbud til så mange studenter i Bergen som overhodet mulig. For å sikre kvalitet til lagene våre som driver med disse idrettene, er det viktig at medlemstallet i disse lagene ikke overstiger kapasiteten til idrettshallen de bruker. Å finne balansen mellom medlemstall og treningstid er en utfordring, sier han.

Etter opprykkene skal HiBIs første- og andrelag spille i bedriftsseriens 1. divisjon neste sesong. Der kommer de blant annet til å møte Juridisk Volleyballklubb, som havnet midt på tabellen i sesongen som gikk.

HiBI og jussens lag spiller i bedriftsserien, der alle lagene må være mixed. BSI og NHHI har sine lag i det ordinære seriesystemet, der det er rene dame- og herrelag. BSIs kvinnelag er det laget som spiller på høyest nivå. De havnet denne sesongen på femte og nest siste plass i kvinnenes 1. divisjon avdeling 1, som er en nasjonal serie med lag fra hele landet. BSI kvinner har også to lag lenger ned i divisjonssystemet.

Tøff sesong for BSI

På herresiden var det NHHI som stod frem som Bergens beste studentlag i sesongen som gikk. Økonomistudentene fra Ytre Sandviken tok en fjerdeplass i 2. divisjon, etter å ha vært med å kjempe om puljeseieren lenge. I 2. divisjon menn spilte også BSI 1 og 2, som havnet henholdsvis nest sist og sist i avdelingen.

– Klubben har hatt en vanskelig sesong. Vi har ikke helt nådd målsetningene vi hadde for de forskjellige lagene. Ett av herrelagene i 2. divisjon har rykket ned, og andredivisjonslaget for damer har også rykket ned i 3. divisjon. Damelaget i 1.divisjon kjemper mot å rykke ned. Siste rankingturnering som blir spilt 2. og 3. april blir avgjørende her, sier leder i BSI Volleyball, Svein Gunnar Bolstad.

Bolstad mener dette til dels har sammenheng med tøffere konkurranse om spillerne fra de andre studentlagene.

– HiBI spesielt har en del gamle BSI-spillere som vi gjerne skulle hatt med oss videre. Men de har heller valgt å spille bedriftsserie for HiBI enn å spille vanlig serie med oss eller andre lag. Der får de spilt sammen som lag, men motstanden der er nok noe svakere enn i vanlig serie. I tillegg har flere tidligere BSI-spillere på damesiden som kunne vært sentrale på vårt førstedivisjonslag valgt å melde overgang til Nyborg for å ta steget opp i stallen til elitelaget deres, forteller Bolstad.

Denne utviklingen bekreftes av Eivind Holsbrekken i HiBI.

– Jeg opplever at mange av de tidligere aktive spillerne våre har spilt for BSI før de byttet, sier han.

BSI håper uansett å komme sterkere tilbake, og de planlegger å stille med seks lag også neste sesong.

Fremgang på BI

Det er ikke bare HiBI som opplever fremgang og medlemsvekst blant studentidrettslagene. Nystartede BISI Volleyball fra BI Bergen har ifølge leder Stine Rognsø på kort tid fått nesten 80 medlemmer, og de planlegger å melde på lag i 3. divisjon til høsten.

– Frem til nå har det gått veldig bra med BISI Volleyball. Oppstarten for jentelaget var høsten 2015, og siden har vi fått inn 40 medlemmer. Ferdighetsnivået er blandet, og laget er åpent for alle som ønsker å spille. Guttelaget ble startet i år, og det har vært stor interesse blant guttene på BI. I dag er det 37 medlemmer på guttelaget. I april skal vi delta med fem lag på bedriftsturnering, forteller Rognsø.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram