Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
– Visjonen vår er at konferansen blir et sted vi kan møtes som unge ledere på tvers av studiestedene i Bergen, sier kadett og styreleder i Lederskapsforum Brynjar Haarberg til K7 Bulletin.
Den første lederskapskonferansen på tvers av utdanningssektorene i Bergen avholdes torsdag 29.oktober. Konferansen arrangeres av Lederskapsforum, et samarbeid mellom studentforeningene til henholdsvis BI, NLA, Sjøkrigsskolen og NHH. Årets styre består av studenter fra alle av de fire institusjonene.
Idéen til lederskapskonferansen oppsto i februar av kadettene Brynjar Haarberg og Asbjørn Lothe etter å ha vært på lederskapsseminar gjennom Sjøkrigsskolen. Etter erfaringer fra seminarer i utlandet, erkjente kadettene at Bergen manglet et tilsvarende tilbud for erfaringsutveksling.
Les også: Nicolai Tangen på talentjakt
– Et slikt seminar er noe jeg har savnet. Vi har lederutdanning og ledertrening på mange forskjellige institusjoner, men det er ofte spisset, og det gjør at vi mister muligheten til å tenke så bredt som fremtidens ledere må i en mer avansert og komplisert verden, sier Haarberg.
Årets konferanse
Opprinnelig var planen at konferansen skulle arrangeres i Handelshøyskolen BI sine lokaler, men på grunn av Covid-19 vil årets arrangement bli avholdt på Sjøkrigsskolen, hvor flesteparten av kadettene har fått fri fra daglig tjeneste for å følge konferansen. Kadettene er delt inn i egne smitteverngrupper som gjør at en større andel studenter forsvarlig kan samles i foredragssalen. I tillegg vil konferansen direkteoverføres på nett for studenter fra andre skoler og andre interesserte.
Fornøyd med årets talerrekke
NHH-student Karl Håkon Rødland, sjef booking for Lederskap20, er meget fornøyd med årets talere. Konferansen har som profil å ha foredragsholdere med bakgrunn fra henholdsvis næringslivet, Forsvaret og religiøse organisasjoner.
– Vi hadde fokus på å finne mennesker som brenner for det de driver med og som har et verdifullt budskap for fremtidens ledere. Vi hadde og et mål om å få en unik miks av erfaring og kompetanse på tvers av sektorer som gjør at alle som deltar på konferansen får en verdifull verktøykasse å bygge videre på, sier Rødland. Han tror nettopp ulikt tankesett i de ulike sektorene gjør at man har mye å lære av hverandre.
I år har konferansen fem forskjellige talere, hvorav tidligere Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen er den mest profilerte. Temaet for Bruun-Hanssen sitt foredrag er hvilke faktorer som har formet han som leder, hva som kjennetegner en god militær leder og i hvilken grad dette er overførbart til det sivile.
Visjon
Både Haarberg og Rødland erkjenner at konferansen helst skulle vært fysisk for samtlige studenter for å oppnå nettverksbygging på tvers av skolene. I stedet håper de at årets konferanse legger grunnlaget for et årlig samarbeidsprosjekt om arrangeringen av konferansen for studentene i Bergen.
– Dette er første gang en slik konferanse blir arrangert og vi håper dette legger et solid fundament for samarbeidet videre. Visjonen er at konferansen fremover, da uten covid-19, blir et samlingspunkt hvor vi lærer av hverandre. Vi håper at konferansen vil bli årlig avholdt i lang tid fremover og at standarden på foredragsholdere opprettholdes, oppsummerer Rødland som ser frem til å lytte til samtlige foredragsholdere på torsdag.
Har du lest?