Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Alle NHH-studenter oppfordres til å reise hjem fra utveksling

Foto: NHH
Foto: NHH
14. mars 2020
Sist oppdatert: 14. mars 2020

NHH gikk lørdag ut med at de ønsker at alle utvekslingsstudenter fra NHH, drar hjem. Årsaken er de nye reiserådene fra Utenriksdepartementet.

NHH skriver på sine nettsider  at de oppfordrer alle sine utvekslingsstudenter til å kontakte reisebyråer og flyselskap snarest, for å avklare detaljer for hjemreise. 

Videre studieprogresjon

NHH skriver videre på sine nettsider at partnerinstitusjonene har, eller er i ferd med å få på plass digital undervisning og eksamen, slik at studiene kan fortsette hjemmefra.

– I tilfelle der det ikkje er slike tilbod, vil NHH arbeida for å få det på plass. Om det likevel ikkje kjem på plass, vil NHH gjere sitt ytste for å tilby alternative opplegg.

Flere studenter befinner seg i sitt siste semester av utdanningen. Til de sier NHH følgende:

–Vi veit at mange av dykk er i det siste semesteret av utdanninga dykkar, og fryktar at de kan verta forseinka i utdanninga grunna den rådande situasjonen. Dette er ein ekstraordinær situasjon, og de kan vera trygge på at NHH, framtidige arbeidsgjevarar og andre vil forstå at situasjonen kan gje uventa konsekvensar.

Vil være fleksible for å sikre at studenter blir uteksaminert

–NHH vil vera så fleksible som vi kan for å få på plass alternative løysingar som sikrar at de kan bli uteksaminert fortast råd, også løysingar som kan kombinerast med at de byrjar i ny jobb i sommar eller til hausten.

Avslutningsvis understreker NHH at hovedprioriteten er helse og trygget:

–No er likevel helsa og tryggleiken til alle utvekslingsstudentar hovudprioritet, og det er derfor svært viktig at de returnerer til heimlandet så fort de kan.

Ikke like lett for alle

Som K7 Bulletin skrev tidligere, er enkelte NHH-studenter i karantene i sine utvekslingsland og i eksempelvis Italia er det innført portforbud. For dem er det vanskeligere å dra hjem.

Flyavganger kan bli kansellert og grenser kan stenges

Utenriksdepartementet skriver følgende på sine nettsider, til de som lurer på om de bør reise hjem nå.

–Situasjonen i land som opplever utbrudd av koronaviruset endrer seg fort. Land kan raskt innføre reiserestriksjoner, tvungen karantene ved innreise fra land med koronavirus, grenser kan bli stengt, flyavganger bli kansellert eller andre tiltak kan iverksettes.

Har du lest disse sakene?

 

 

 

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram