Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

KOMMENTAR: Innfør godkjent/ikke godkjent dette semesteret

KOMMENTAR: Ledelsen har kommet til at det vil være karakter på semesterets hjemmeeksamener. Det er svært uklokt, og bør gjøres om på, mener artikkelforfatteren. FOTO: NHH og Adrian Søgnen.
KOMMENTAR: Ledelsen har kommet til at det vil være karakter på semesterets hjemmeeksamener. Det er svært uklokt, og bør gjøres om på, mener artikkelforfatteren. FOTO: NHH og Adrian Søgnen.
14. mars 2020
Sist oppdatert: 14. mars 2020

Slik det fremstår nå er ikke fokuset til NHH på myndighetenes anbefalinger, noe det burde vært. Ved å ha godkjent/ikke godkjent vil man redusere smitterisikoen og avlaste studentene fra de komplikasjonene koronaviruset bringer med seg.

Fredag den 13. kom Linda Nøstbakken med en uttalelse alle studentene på NHH har ventet på: Blir det karakter, eller godkjent/ikke godkjent, på hjemmeeksamenene dette unntakstilstand-semesteret.

Ledelsen har kommet til at det vil være karakter. Det er svært uklokt, og bør gjøres om på.

Linda, og resten av ledelsen, glemmer hvorfor dette vedtaket ble tatt i utgangspunktet, nemlig å forebygge smitte. I Lindas uttalelser i K7 Bulletin tar hun stilling til hvordan det praktiske rundt hjemmeeksamen blir, ikke selve pandemien som brer seg rundt oss.

Ved å ha karakter på hjemmeeksamene vil grupper av studenter samles og samarbeide under eksamen. Dette erkjenner Linda, og sier attpåtil at de aksepterer litt høyere grad av juks. Å insentivere studenter til å møtes under denne smitteperioden er svært uklokt av ledelsen, og er sterkt motstrøms av hva myndighetene ytterst prøver å få landet til å gjøre.

Studenter som velger å følge myndighetenes råd og NHHs eksamensreglement vil derfor komme tapende ut av dagens ordning. De med sterke sosiale nettverk vil også komme seirende ut over de uten.

Læringskvaliteten dette semesteret stuper like mye som børsene gjør. Undervisning i vanlig form forsvinner, gruppeøvinger forsvinner, kollokviegrupper forsvinner, orakeltimer forsvinner og for mange er det å studere på soverommet ikke et like godt alternativ som å sitte på lesesalen - på samme måte som at å ha hjemmekontor reduserer effektiviteten. Samtidig utgjør skoleeksamenene som nå blir erstattet med hjemmeeksamener en radikal endring. Tidligere eksamener vil ikke kunne forberede studentene på årets eksamen, og risikoen for å forberede seg galt stiger dramatisk.

En endring til godkjent/ikke godkjent vil imidlertid utgjøre en risiko for studenter på siste semester på bachelor, eller master, som tar kontinuasjonseksamen. Vil karakteren kunne erstattes med godkjent/ikke godkjent, eller vil man miste muligheten for å fikse opp en tidligere miss? Dette får vi håpe at ledelsen finner en god løsning på.

Et bortfall av karakterer kan selvsagt føre til et bortfall av læringseffekt og for de aller fleste studenter faller også muligheten til å styrke sitt karakterkort bort. Men, i tider som dette bør helse og sikkerhet komme fremfor andre behov.

Vil du skrive leserinnlegg? Send mail til red@k7bulletin.no.

Har du lest disse sakene?

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram