Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Andreas Trohjell er ny leder i Norsk studentorganisasjon: Slik påvirker det NHH-studentene

Ny leder: Andreas Trohjell. FOTO: Sandra Amalie Lid Krumsvik
29. april 2020
Sist oppdatert: 29. april 2020

Andreas Trohjell er innstilt som ny leder i Norsk studentorganisasjon. Studentboliger og studiestøtte er to av flere saker Trohjell skal jobbe for.

Lørdag 18.april ble Andreas Trohjell valgt som ny leder for NSO, Norsk studentorganisasjon, etter å hatt flere valgdebatter live over internett grunnet koronasituasjonen. Den 23 år gamle lederen kommer fra Arendal, og har bachelor i matematikk fra UiB. Trohjell har også et lass med erfaring fra studentpolitikk som han tar med seg inn i lederrollen.

– På Sørlandet var jeg aktiv i politikken, så det startet der. Her i Bergen har jeg drevet med studentpolitikk på instituttet, fakultetet og så universitetet. Jeg har også sittet i Velferdstinget og i Sentralstyret til Norsk Studentorganisasjon, så jeg har studentpolitisk erfaring fra mer enn kun UiB.

Hvorfor ønsker du å lede NSO?

– NSO er en fantastisk organisasjon som jobber med saker direkte for studentene. Det vil jeg være en del av. Jeg trives godt i denne type jobb, og vil bruke mitt nettverk og min kompetanse for å gjøre en best mulig jobb som leder, sier Trohjell

___________________________________________________________________________________________________

Om Norsk studentorganisasjon (NSO)

  • NSO er interesseorganisasjonen for alle studenter i Norge. NSO jobber politisk for å bedre studenters hverdag og rettigheter nasjonalt, opp mot Stortinget og regjeringen.
  • Nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universitet og høyskoler 
  • NSO er partipolitisk uavhengig.
  • Andreas Trohjell er valgt som ny leder i NSO i perioden 1.juli 2020 til 30.juni 2021. 

Kilde: https://www.student.no/om-nso/

___________________________________________________________________________________________________

En valgkamp utenom det vanlige

Grunnet den krevende situasjonen mennesker verden rundt befinner seg i, vektlegger Trohjell at denne valgkampen har bydd på ekstra utfordringer.

– Absolutt! Det å ikke kunne møte representantene fysisk, og da ikke kunne ta en kaffe eller øl med dem, er rett og slett kjedelig. Likevel, utallige digitale møter med dem har gjort at jeg kjenner dem litt. Jeg ser frem til å møte folk fysisk, og ikke kun digitalt. 

K7 Bulletin har også vært i kontakt med Trohjells største utfordrer i valgkampen, Lisa Marie Mandfloen, som deler synspunktet om at denne valgkampen har vært spesiell og krevende.

– Valgkampen har vært veldig annerledes. Jeg har jo vært med på tre valgkamper før, men dette var noe helt nytt for alle parter i en slik valgprosess. Hverken kandidatene, Valgkomiteen, delegatene eller NSO har aldri vært i en situasjon hvor en pandemi påvirker valg av personer inn i organisasjonen, forteller Mandfloen.

Samtidig er Mandfloen imponert over hvordan organisasjonen som helhet har gjennomført valgkampen.

– Jeg syns vi lederkandidatene fikk gode oppfølginger, og gode muligheter til å synliggjøre oss. Samtidig måtte vi jobbe veldig annerledes, hvor samtalene med delegasjonene ble enda mer viktig for å vise hvem man er. Jeg er evig takknemlig for alle delegasjonene som satt av tid til å stille spørsmål, ha intervjuer og ville ha videoer. Den innsatsen de har gjort for å få et godt bilde av oss som kandidater, er uvurderlig og så viktig.

Selv om det var Trohjell som stakk av med seieren, er Mandfloen positiv.

Imponert over NSO: Lisa Marie Mandfloen.
FOTO: Alexander Eriksson

– Det at Andreas vant valget mener jeg er vel fortjent. Etter å ha kjent Trohjell i noen år, og sett hva han har synliggjort studentpolitisk sett, vet jeg at han kommer til å gjøre en god jobb som leder, avslutter Mandfloen.

Les også: NHH troner øverst på søkertoppen

Slik blir NHH-studentene påvirket

 Trohjell mener NHH-studentene vil merke en forskjell når han nå trer inn i lederrollen. 

– Jeg håper vi får gjennomslag for saker som den enkelte NHH-student vil merke. Studentboliger og høyere studiestøtte vil merkes hvis vi får gjennomslag for dem, men så håper jeg vi kan hjelpe med å styrke studentdemokratiet på institusjonene - inkludert NHHS. Det er viktig at studentene kjenner til sitt eget studentdemokrati, og studentdemokratiet skal ha eierskap til NSO.

Han ønsker også å jobbe for at NSO skal være tettere på de ulike studentdemokratiene i landet. 

– Vi skal bli en organisasjon som i større grad jobber sammen med de lokale studentdemokratiene, det inkluderer NHHS. Jeg er opptatt av at NSO skal være relevant for studentene, og da må vi i større grad snakke på vegne av dem, poengterer Trohjell

Samarbeid med NHHS og Studentpolitisk utvalg

Trohjell har også relasjoner til NHH.

– Jeg har jobbet mye sammen med NHHS og Studentpolitisk Utvalg, og vært mange ganger i NHHS og NHH sine lokaler, inkludert kjelleren.

Hvilke saker har dere samarbeidet om?

– Samarbeidet med NHHS har vært om psykisk helse, praksis i Bergen og politisk arbeid mot byrådet. I tillegg har det vært et godt samarbeid med NHH-representantene i Velferdstinget Vest. Der har vi samarbeidet for å få til gode budsjettfordelinger fra semesteravgiften og andre politiske saker som idrettshaller og kaffeavtalen til Sammen. Vi har hatt et godt samarbeid!

Les også: Superstudenten Olav Schewe gir deg tipsene for å lykkes med hjemmeeksamen

Løst og fast om Andreas Trohjell

Som leder i NSO har Trohjell kontor i Oslo. Det er med klump i halsen at han meddeler at han må forlate Bergen. 

– Jeg savner Bergen allerede. Byfjellene, det kompakte sentrumet og alle menneskene her kan ikke måle seg med Oslo. Likevel, det skal gå fint, jeg kan jo besøke Bergen ofte!

Når du sitter på ditt nye kontor, hva foretrekker du i koppen?

– Kaffe, uten tvil! Jeg er helt avhengig av mange kopper i løpet av en dag.

Hvem ville du hatt med deg på en øde øy? 

– Lars Monsen, tror jeg.

Hvilken låt skal spilles i begravelsen din? 

– Vanskelig spørsmål. Jeg er litt glad i tradisjoner og norsk musikk, så jeg går for "Eg ser" av Bjørn Eidsvåg.

Hva har du på nattbordet? 

– Kun en vannflaske.

 

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram