Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

VIN I KORONAENS TID

Fusser Blanc de Pinot Noir 2018. Foto: Vinmonopolet
Fusser Blanc de Pinot Noir 2018. Foto: Vinmonopolet
17. april 2020
Sist oppdatert: 13. februar 2023

Vi nærmer oss mai. Det er lange dager. Lenge lyst. Oskar Ulstein i NHHS Vinum serverer oss her sine beste anbefalinger fra drikkeverdenen.

Vi står midt oppi et noe spesielt vårsemester med avlyste UKEN-arrangementer, en amputert påske og et ensomt hjemmekontor. Da er det jammen bra at vi kan drukne våre sorger med edle dråper. Uavhengig om du befinner deg i kollektivet eller hjemme hos dine foreldre - legg vekk din lunkne Ringes og bryn deg på NHHS Vinums anbefalinger!

Fusser Blanc de Pinot Noir 2018

En herlig og frisk hvitvin laget på den røde druen Pinot Noir. Lukter og smaker av røde epler, lang og konsentrert, med frisk syre. Min mor digger denne, og det gjør nok din også. Den tilbys også som magnum, om du vil dele den med mange eller bli kjellerfest-full alene.

Fusser Blanc de Pinot Noir 2018. Foto: Vinmonopolet

Pris: 175,00 kr

Les også: Førstehjelpsskrin for koronapsyken

Patrick Pestre Hautes-Côtes de Beaune Rouge 2018

Denne vinen er et solid eksempel på Pinot Noir fra Burgund. Fin og fersk på smak med kirsebær og god syre. Den er leskende og fruktig med lette tanniner. Passer fint til lette kjøttretter og pasta. Eller på egenhånd da, om du er i godt lag eller alene (snufs).

Patrick Pestre Hautes-Côtes de Beaune Rouge 2018. Foto: Vinmonopolet

Pris: 199,90 kr

Ch. Kefraya Les Bretèches 2017

Står det biff på menyen? Da passer denne godt. Vin er kanskje ikke det første man forbinder med Libanon, men i Bekaadalen produseres det vin i verdensklasse. Disse er ofte dyre, men akkurat denne er en budsjettvennlig libaneser. Lukter godt av mørke bær og treverk og krydder. På smak er den fyldig og moden, med preg av mørke bær og plomme.

Ch. Kefraya Les Bretèches 2017. Foto: Vinmonopolet

Pris: 155,00 kr

Castignano Montemisio Offida Pecorino 2018

Nekter du å øke vinbudsjettet? Da er denne noe for deg, for den er skikkelig, skikkelig billig. Til 129 kroner får du veldig mye italiensk  hvitvin for pengene. Druen må forøvrig ikke forveksles med sin navnebror i ostens verden. Den lukter av hvit frukt, epler og blomster, og er fruktig, syrlig og mineralsk på smak. Denne gjør seg svært godt på neste Zoom-vors.

Castignano Montemisio Offida Pecorino 2018. Foto: Vinmonopolet

Pris: 129,90 kr

Les også: VI TESTER BURGUNDBOBLEN

Benoît Lahaye Brut Nature

I disse dager renner det inn penger på konto fra Lånekassen. Kjenner du at det brenner litt ekstra i lommeboken? Eller kanskje har du reist hjem til foreldre med spanderbuksene på? I så fall flesker du til og kjøper denne. Det er viktig å kødde litt, også i disse dager. I tillegg nærmer det seg 17. mai og da må det jo bobler til! Denne Champagnen kommer fra produsenten Benoît Lahaye i landsbyen Bouzy. På nesen lukter det friskt av epler og brød. På smak er den preget av god fruktighet og en raus syre. Avslutningen er lang og tørr. Alt i alt skikkelig digg. Dette er perfekte bobler uansett anledning, og den passer utmerket til når vi en gang skal feire at krisen er over! Om du ikke er i Oslo for øyeblikket må denne bestilles, og det er den verdt.

Benoît Lahaye Brut Nature. Foto: Vinmonopolet

Pris: 459,90 kr

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram