Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Anmeldelse 5. kullsshow: Nostalgi, pupper og knuste dører

På fredag var Aulaen fylt av brunkrem, korte skjørt og Juicy-dress. Årets 5. kullsshow, med temaet Y2K, endte i fullstendig kaos med knuste Auladører og heftig trengsel ned til Kjelleren.
Det var stormende jubel da femtekull inntok scenen på fredag.
Det var stormende jubel da femtekull inntok scenen på fredag.
Det var stormende jubel da femtekull inntok scenen på fredag. Foto: (Robin Rauecker/Foto NHHS).
23. oktober 2022
Sist oppdatert: 23. oktober 2022

Det rådet ingen tvil om at dette var høstens største begivenhet, ikke bare for femtekull, men også for det festglade publikum.

Allerede ti minutter før innslipp, sto det tette klynger av NHH-ere ikledd studentergalla i kø utenfor skolen. Mange slet med å holde seg på beina og de laveste måtte krige til seg luft i det som føltes som en lang og intim klem med både kjente og ukjente, godt brisne medstudenter. Når deltakerne på forhånd har løpt flere kilometer for å få tak i billett, er det klart det blir mye trøkk for å få de beste plassene. 

Da vi til slutt hadde karret oss inn i Aulaen ble vi møtt av en hel del klappstoler og girlander laget av gamle CD-er. Allerede førti minutter før showstart var salen stappet full og gulvet dynket i øl. Da var det bare å vente i spenning.

Solbrune femtekullister

Noen minutter over klokken 20:18 ble showet sparket i gang av en video hvor tiden ble skrudd tilbake til «nostalgi». Scenen ble lyst opp og vi ble møtt av et hav med solbrune femtekullister med femtall på brystet.

Etter en overraskende godt koordinert dans til en remix av Abba, var kvelden i gang for fullt. Showet viste seg å være en god blanding av videosnutter og dans på scenen. Videoene var proppfulle av referanser til NHH-kulturen, som høstet latter fra publikum. VIP-køen utenfor Ricks, CK og grupperom U14 ble nevnt tidlig. 

Femtekull tok også et humoristisk oppgjør med opptaksuken. En av sketchene viste NHHI Proseccotog som skulle rekruttere nye medlemmer. Jentene ble valgt med begrunnelsene «du var det eneste fadderbarnet jeg likte» og «du er kjæreste med noen i kjærestegruppen vår», mens andre fikk avslag med begrunnelsen «du er jo fra Karmøy, vi vil bare ha med folk fra Østlandet».

Videre var det referanser til at Svæveru’ «tar over KS», og at Jodel er skolens Gossip Girl. Min personlige favoritt var da en gruppe femtekullister dukket opp med øl og tok en skål med vår kjære kantinearbeider Mohamed Elkasmi.

Extravadance satte listen høyt med sitt dansenummer. Foto: (Robin Rauecker/Foto NHHS).

Masse sex

I tradisjontro, var det en gjennomgående sex appeal over hele showet. Blant annet ble vi utsatt for utallige bakdeler og pupper, det var mye spredning av ben og dasking av rumper. Og ikke minst, en rekke referanser til oralsex. Man kunne se at det var lagt inn mange timer med øving på dansene: Vixens og Cheer hadde spesielt gjennomførte dansenumre til seksuelle sanger som Britneys «Womanizer».

Selv om dansene gikk langt over forventning, er det klart at Extravadance blåser alle av scenen med sitt sexy innslag. Det tok ikke lang tid før publikum var opp på stolene og danset med til musikk fra Spice Girls, Backstreet Boys, Britney Spears, Aqua og Madcon. Et brudd med Y2K-nostalgien var et innslag av Ballinciaga «Beklager (Guttaklubben)». Denne danseseansen fremsto noe malplassert, men det ble likevel en crowd-pleaser.

Etter en halvtimes pause hvor publikum strømmet til baren for øl, og til CK for grillpølse, var det på tide å kjøre showet en gang til, men denne gangen med betraktelig mindre klær. Guttene danset rundt i baris og babyolje, mens jentene gikk i matchende BH-er. Klappstolene falt som dominobrikker da publikum reiste seg i full iver for å få bedre utsikt over de solbrune, nakne kroppene. Flere av festdeltakerne havnet mellom stolene i øl-dammene på gulvet. Definisjonen av rølp.

Magetopper og «low-rise» jeans gjorde fredag et comeback i Aulaen. Foto: (Robin Rauecker/Foto NHHS).

Etter nærmere fire timer i Aulaen hadde showet (til noens lettelse og andres skuffelse) nådd slutten. Samtlige deltakere fikk det travelt med å komme seg til skolens underetasje, og med ølglass, svette og kanskje tårer fra enkelte, presset studentene i alle retninger for å være først ned Trakten. Noen i mengden mente det så ut som om festdeltakerne aldri hadde vært i Kjelleren før.

Danserne blåste publikum av stolene. Foto: (Robin Rauecker/Foto NHHS).

Undertegnede ble imponert over hvor gjennomført showet var, spesielt hvor fine overgangene mellom videoene og sceneshowet var. Likevel ble det nok noe langtekkelig. Kvelden bar preg av gjennomgående rølpestemning hvor noen koste seg mer enn andre. Noe er derimot helt sikkert: man skal lete lenge etter et mer gira publikum.

Terningkast: 5

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram