Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Bekreftet til K7 Bulletin: Ola Borten Moe kommer til NHH

Kari Grønskar Kobbernagel ved forsknings- og høyere utdanningsministerens kontor skriver i en e-post til K7 Bulletin at Ola Borten Moe kommer til NHH.

Ola Borten Moe, forsknings- og høyere utdanningsminister, sier han ser frem til å møte NHH-studentene i Kjelleren. Foto: (NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor)
12. februar 2023
Sist oppdatert: 12. juli 2024

– Av sikkerhetsmessige årsaker ønsker vi at media ikke opplyser om konkret tidspunkt og sted for statsråden, skriver Kobbernagel videre.

K7 Bulletin er kjent med når ministeren vil befinne seg på NHH. Det er også Dinogen Uruthiran, lederen av Kjernestyret.

– Det stemmer at Ola Borten Moe kommer på en pils i Kjelleren, sier han.

Dinogen Uruthiran er leder for Kjernestyret. (Foto: Eira Sofie Tvedten)

Studentpolitikk på agendaen

Uruthiran forteller at de ønsker å snakke om studentenes situasjon med Moe. Han trekker frem studentøkonomien.

– Det er mange studenter som sliter økonomisk. Vi ønsker å fremme studentenes perspektiver. I tillegg ser vi frem til å høre statsrådens perspektiver på situasjonen, sier han.

Svært prekært

Slik beskriver Knut Visdal, eksternansvarlig i Kjernestyret, Moes forslag om studieavgift for utenlandske studenter.

– Vi er avhengige av både ut- og innveksling for å beholde vårt nivå som internasjonalt anerkjent handelshøyskole, supplerer han.

Anders Fosse Hereide er fagpolitisk ansvarlig i Kjernestyret. (Foto: Eira Sofie Tvedten)

Videoopptak

På spørsmål om Kjernestyret vil ta opp skolens praksis om å i hovedsak ikke tillate videoopptak på forelesning, svarer Anders Fosse Hereide, fagpolitisk ansvarlig i Kjernestyret, slik:

– Dette er en sak hvor jeg, sammen med Studentutvalget, representerer studentenes mening og har dialog med ledelsen. Ledelsen har gitt klart uttrykk for at forelesere skal gjøre enveiskommunikasjon digitalt tilgjengelig, gjennom videosnutter, filming av deler av forelesninger, eller lignende. Vi i Studentutvalget ved NHH (SUN) arbeider videre for et tilfredstillende digitalt tilbud til studentmassen og vil ta opp problemstillingen under samtalen, men ha hovedfokus på de andre prekære utfordringene.

Bakteppet

I fjor inviterte daværende Kjernestyret Origo forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe til Kjelleren i NHH. De ønsket å snakke studentpolitikk og annet kjekt med ham.

– Dialog er veien å gå, sa Stijn van Oorschot, fjorårets leder av Kjernestyret som, begrunnelse for å invitere Moe.

Han var på linje med leder for studentparlamentet ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Til Universitetsavisa opplyste Astrid Hilling i november i fjor at de ikke hadde planer om å løfte saken.

Invitasjonen kom i kjølvannet av at studentparlamentene ved universitetene i Bergen og Oslo erklærte Moe «persona non grata». Frasen er fra latin og på norsk betyr den at man er uønsket. I vedtakene til studentparlamentene kom det frem at han ikke fikk lov av parlamentene å komme på universitetenes campuser.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram