Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Drivhuset 2023: Mingling med mening

Årets Drivhuset-konferanse skilte seg betraktelig ut fra de tidligere konferansene. Fra hvite, stive duker til lett servering og gode muligheter for mingling mellom studenter og næringslivet.
Drivhuset 2023 imponerte. Foto: Magnus Garcia.
Drivhuset 2023 imponerte. Foto: Magnus Garcia.
Drivhuset 2023 var en symbiose mellom næringsliv og studenter. Foto: Start NHH.
27. september 2023
Sist oppdatert: 27. september 2023

Prosjektleder Martina Olsen Vingsgård forteller at det i år er et mye større fokus på mingling. Videre forteller Olsen Vingsgård at årets konferanse er for alle studenter i Bergen, og ikke kun til studenter fra Norges Handelshøyskole (NHH). 

Konferansen ble avholdt i industridistriktet, og da vi ankom kunne vi se at de ikke hadde spart på kruttet: Det var tente lys og dekorativt dekor.  Entreen ble fylt med studenter og representanter fra næringslivet, alle klare for å diskutere bærekraftige problemstillinger. 

Første på agendaen var åpningsforedrag med rektor ved NHH, Øystein Thøgersen. Thøgersen ønsket å presisere viktigheten av å integrere bærekraftig kompetanse i arbeidslivet gjennom kursing, samt å inkludere bærekraftig perspektiv i mindset og kulturen til bedriftene. «Sammen for bærekraft» er punchlinen Thøgersen avslutter med. 

AI for å avdekke grønnvasking

Videre i programmet fulgte foredrag med Anders H. Lier, som er administrerende direktør for Energi.AI. Tema for foredraget er hvordan man kan oppdage grønnvasking hos bedrifter. Lier fortalte om hvordan generativ AI kan brukes for å oppdage grønnvasking hos bedrifter. Direktøren oppfordret alle til å velge jobb ut fra hvilke problemer man ønsker å løse, ikke hvilken stilling man helst vil ha.

Lars Urheim fra Oogori er neste mann ut. Urheim er gründer og FoU ansvarlig i et selskap som gir plastsøppel nytt liv. Urheim pratet om viktigheten av sirkulær økonomi som en del av løsningen på bærekraftsproblemene. 

Det var fokus på mingling og mening på årets konferanse. Foto: Magnus Garcia

Vegetarburger i særklasse og quiz  

Mellom slagene var det tid for servering, denne gangen samme rett som fjorårets konferanse: Vegetarburger. Denne lignet skummelt mye på vanlig kjøtt, men smakte enda bedre. Etter en meget god burger og påfyll i glasset var det lagt opp til felles quiz. En representant fra næringslivet ble satt sammen med tre studenter og sammen var det konkurranse om å vinne diverse premier. 

Vet du hva som ligger i midten av Trondheim, og i ytterkanten av Drammen og Kristiansand? 

Eller: 

Vet du hva ordene Afghanistan, Student og Snop har til felles?

Det visste ikke vi heller, så det ble ikke noe gavekort på oss. 

Siste etappe på konferansen

Etter mer hyggelig mingling bar det tilbake til auditoriet og det var duket for en panelsamtale med Marianne Wik Sætre Regionbanksjef i DNB Bergen, Erlend Waaler, leder for StartUpLab i Bergen og Tor Instanes, administrerende direktør fra GC Rieber Eiendom. Sammen hadde de en spennende samtale om hvordan de jobber med bærekraft i deres organisasjoner og viktigheten av å ha bærekraft i fokus. 

Siste foredragsholder ut var Tina Saltvedt som leder ekspertutvalget oppnevnt av regjeringen for å se på mulighetene for klimavennlige investeringer. Saltvedt snakket om driverne til innovasjon og tanken bak bærekraftige investeringer 

Tina Saltvedt kledd i grønt for anledningen. Foto: Magnus Garcia.

Den faglige delen av Drivhuset 2023 ble rundet av og det var lagt opp til konsert med MOYKA. Konferansedeltakerne inntar dansegulvet, og prikken over i'en: Det ble servert brownie. Stemningen er på topp og minglingen når sitt klimaks. 

Årets konferanse var preget av en god blanding av networking, spennende foredrag og input i bærekraftige perspektiver. Vi melder om en vellykket konferanse.

Terningkast seks! 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram