Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leder: Stripperpuppene holder NHH relevant 

For et par uker siden ble NHHs nyoppussede bibliotek åpnet på høytidelig vis av rektor Øystein Thøgersen. Man skulle ikke tro at dette var en særlig stor begivenhet for utenforstående. Likevel nådde saken fronten av VG og flere medier.

Foto: Lars Joakim Jørstad
6. november 2023
Sist oppdatert: 6. november 2023

Grunnen? På promovideoen lagt ut på sosiale medier i etterkant, ble det sunget om dyr fashion, luksusbiler og ikke minst stripperpupper

Ikke helt i tråd med Handelshøyskolens konservative verdier, men er det et problem? Det er jo bare en fengende sang i bakgrunnen av en trivelig video som viser frem et pent NHH-lokale. Andre utdanningsinstitusjoner har brukt tilsvarende sanger i videoer, uten at det har blitt noen stor ståhei av det.

Hvorfor havner NHH i søkelyset? 

Tidligere KS-leder Stijn Van Oorschot sa det greit i en sak vi skrev for drøyt et år siden:

– Skolen utdanner fremtidens ledere og da er det ekstra moro å lese om når de gjør dumme ting. Jeg tror ikke våre studenter i snitt gjør noe mer tullete enn studenter andre plasser, det er bare mer synlig her. 

Mediene følger rett og slett litt ekstra godt med på NHH-studentene, fordi de vet at leserne liker å lese om morgendagens ledere. Spesielt når de dummer seg ut. 

På lik linje med saker om politikere som har opptrådt uvarsomt, eller idrettsstjerner som gjør  seg ut på fest. De får søkelyset på seg på grunn av sin status i samfunnet. Mediene vet at folk vil lese om det. 

Politikerne stjeler solbriller på flyplasser, handler aksjer når de ikke bør og gir styreverv til venner. NHH-studentene arrangerer strippeshow på høyfjellshotell, jager 17-åringer med høygaffel og sprer covid-19 over hele Bergen

Hverken stjålne solbriller, tvilsomme aksjehandler, private strippeshow eller høygafler ville nådd mediene hvis ikke det var en leder, eller fremtidig leder, som stod bak.

Mange som går på NHH har nettopp denne ambisjonen. Morgendagens ledere. 

De siste årene har mange diskutert hvorvidt NHH har tapt seg. Lavere plasseringer på master-rangeringer, fravær av NHH-studenter hos det prestisjefylte sommerinternshippet i Oljefondet, og økt konkurranse fra NTNU og spesielt Indøk. Undertegnede har selv vært ute i DN og argumentert for at NHH burde modernisere seg

Ledelsen har svart godt for seg. Det nye bachelorprogrammet lanseres til sommeren, og vil unektelig gi skolen et friskt pust med teknologi og data for å ta opp kampen om studentene som er best på den fronten. Og kanskje vinne tilbake noen av Oljefondet-plassene fra NTNU.

Men medieoppmerksomheten viser at skolen på ingen måte er døende. At NHH havner i VG på grunn av en sang om stripperpupper, er et klart tegn på at skolen og studentene fremdeles har ekstra oppmerksomhet rettet mot seg. 

Journalistene og leserne vet at denne gjengen skal inneha mektige posisjoner og vil påvirke mange liv i fremtiden. Da er de litt ekstra på utkikk etter ting å ta oss på. Og vi serverer dem på sølvfat.

At NHH-studenter vil fortsette å leve overdådig og gjøre dumme ting i lang tid fremover, er det ingen tvil om. Og det kommer til å være flere episoder der NHH havner i medias søkelys, enten grunnet stripperpupper eller helt andre ting.

Vi er tross alt morgendagens ledere.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram