Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leder: 60 år med Bulle

Bulle har bursdag! Selv om Kåre Syvertsen nok foretrekker å la det forbigå i stillhet, er det ikke mulig denne gang. K7 Bulletin fyller nemlig 60 år i 2024. 

Foto: Lars Joakim Jørstad
28. mai 2024
Sist oppdatert: 28. mai 2024

Lederen ble først publisert i vår jubileumsutgave.

Avisen ble for første gang gitt ut i april 1964, den gang uten navn. Det var først et halvt år senere, i utgave 3, at avisen ble døpt til K7, oppkalt etter NHH-legenden Kåre Syvertsen. I 1968 kom Bulletin, og dagens navn så lys.

Hvem er NHH-legenden Kåre Syvertsen, spør du? Vi lar utgave 7 fra 1994 forklare:  

«I 1961 forteller et oppslag ved skolen at Dr. oceon. philos. K. Syvertsen skal holde gjesteforelesning på Musæpladsen – temaet var meget høytravende og vitenskapelig. Dette var 1. april og ingen lot seg lure, bortsett fra en: Daværende rektor Rolf Waaler»

«Kåre Syvertsen dukket opp fra ingenting, og figurerte på alt som fantes av lister. Han ble hvert semester meldt opp til eksamen i både det ene og det andre, sto på valg, averterte de underligste ting til salgs og var i det hele tatt en populær person. Selv om han ikke eksisterte: han var nemlig en spøk alle var med på».

Navnet K7 dukket opp som tøys, men avisen K7 Bulletin er ikke på langt nær like useriøst. Selvsagt har vi våre tullesaker, men en av grunnene til at Bulle fremdeles holder seg, er nettopp seriøsiteten i sakene vi har skrevet gjennom årene.

Avisen har gjennom årene etablert seg som en respektert stemme i NHH og Bergen. Gjennom årene har vi skrevet om mangt og meget. Store, viktige saker, og små, mindre viktige saker. 

Selv om tiden går, er det enkelte ting som består. NHHere er, og har alltid vært glad i fest. Vi har rapportert om god kok på internaften 1987, suksesser under Uken-festivalen 2002 og ikke minst den eksplosive stemningen da 50 Cent gjestet NHH i 2010. For ikke å glemme en auksjon utenom det vanlige i 1999.

Men livet er ikke bare fest og fyll, selv om mange Stud.NHH kanskje skulle ønske det. Noen ganger går livet i motbakke, som da BI vant Bergensbaneløpet i 1994, da flere titalls studenter ble matforgiftet i kantina i 1996 og da Oljefondssjef Nicolai Tangen skjelte ut rektor Øystein Thøgersen foran en fullsatt Aula.

Og til de som er frustrert over plassmangelen på skolen i dag: Problemet ble diskutert for 60 år siden, i vår første utgave fra 1964. Da hadde NHH vært lokalisert i Sandviken i knappe to semester. Mon tro om ikke de kommer til å klage over mangel på plass på NHH de neste 60 årene også. 

Enkelte ting har endret seg gjennom årene, og en av disse er kvinnesynet. NHH har i all tid vært en mannsdominert skole, men før i tiden var man kanskje litt i overkant glad for kvinnelig tilstedeværelse. Bulle sak om storheten av å «tilgang på hele seks smukke quinder blant 1. kullistene» i 1964. Slike sitater ser vi ikke mye av lenger. 

Kvinneinteressen virket å ta av på 80- og 90-tallet, i form av sex-fokus hvor enn man følte for det. Enkelte perioder kunne man ikke bla gjennom en eneste Bulle-avis uten å finne minst én lettkledd eller naken kvinnekropp.

For øvrig forekom det tilfeller av nakne mannekropper, men ikke på langt nær like hyppig. En av disse fant imidlertid veien til det som ble en av Bulles mest kjente forsider gjennom tidene, fra våren 1992. Denne nakne kroppen tilhører en meget kjent NHH-profil, uten at jeg skal røpe noe mer der. 

Bulle har gjennom 60 år skrevet om det viktigste, morsomste og alvorligste som har skjedd på NHH. Gjennom årene har sakene og fokuset endret seg, mens bildene og vinklingene har vekslet mellom konservative og tabloide.

Likevel skal Bulle fortsette å rapportere om det viktigste som rører seg i NHHs ganger de neste 60 årene. Det vil bli mer av det gode, og mer av det dårlige. Festrapporter, studentdrama og spesielle hendelser. Og kanskje litt nakenhet her og der.

Les hele vår jubileumsutgave her.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram