Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leserinnlegg: En BIT med bismak

Som et alternativ til å lansere et nytt bachelor-program, har NHH vurdert å i stedet lansere informasjonsteknologi som en egen profil innenfor det eksisterende bachelor-programmet (BØA).

Ingar Haaland og Morten Sæthre ved institutt for samfunnsøkonomi på Norges Handelshøyskole (NHH) mener at å lansere informasjonsteknologi som en egen profil innenfor det eksisterende bachelor-programmet (BØA) er en risikabel strategi. Foto: NHH
12. juni 2023
Sist oppdatert: 18. juni 2023

NHH er i ferd med å lansere et nytt bachelor-program i økonomi og informasjonsteknologi (BIT). Den nye bacheloren vil ha mer fokus på teknologi og metode enn den eksisterende bachelorgraden i økonomi og administrasjon. Som et alternativ til å lansere et nytt bachelor-program, har NHH vurdert å i stedet lansere informasjonsteknologi som en egen profil innenfor det eksisterende bachelor-programmet (BØA). Den endelige beslutningen på om BIT skal være egen bachelor-program eller en profil innenfor det eksisterende BØA-programmet er enda ikke tatt.

Vår holdning er at å lansere et nytt bachelor-program i økonomi og informasjonsteknologi er en ekstremt risikabel strategi for NHH. Selv om vi er helt enige i at det er et behov for å kunne spesialisere seg mer innenfor teknologifag på bachelor, kan det gjøres innenfor rammen av det eksisterende BØA-programmet.


BIT er planlagt å få mellom 70 til 100 studenter hvert år, hvor planen er at ca. halvparten skal være internasjonale studenter. Med andre ord vil det kun være mellom 35 til 50 plasser for programmet på Samordna Opptak, noe som innebærer at BIT med høy sannsynlighet får svært høye opptakskrav og blir et nytt elite-program på NHH. Dette vil innebære en alvorlig svekkelse av merkevaren til det ordinære BØA-programmet, som fort kan bli sett på som et b-lag.


BIT bryter også med en lang tradisjon på NHH om at alle skolens kandidater har en bred forståelse for ulike problemstillinger innenfor både økonomi og administrasjon, herunder samfunnsøkonomi, markedsføring, regnskap, osv. I dag er BØA-programmet det mest populære studieprogrammet i Norge med en ekstremt god merkevare som tiltrekker seg mange av Norges beste studenter. Det skal svært tungtveiende grunner til for å kludre med eller skape potensiell forvirring rundt denne merkevaren. Det er veldig bra at NHH ønsker å tilby en bedre utdanning innen teknologi for bachelor-studentene på NHH, men det bør skje innenfor rammen av BØA-programmet. Å skape en elite-bachelor på NHH forbeholdt et lite antall studenter er et åpenbart selvmål.


Ingar Haaland og Morten Sæthre, Institutt for samfunnsøkonomi

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram