Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH faller på FT-rankingen


10. september 2018
Sist oppdatert: 11. september 2018

NHH er igjen rangert blant de beste masterprogrammene i verden, men faller fra i fjor, ifølge Financial Times' ferske kåring.

Masterprogrammet i økonomi og administrasjon rangeres til en 72. plass i FTs kåring Masters of Management. Det innebærer et fall på syv plasser fra 65. plass i fjor.

Ifølge NHH-rektor Øystein Thøgersen er det de makroøkonomiske årsakene som forklarer fallet.

– Lav lønnsvekst og svak kronekurs i Norge gir en lav lønn for norske kandidater relativt til utenlandske, og med lønn som en av de viktigste faktorene i rangeringen, svekker dette resultatet for de norske institusjonene. Til tross for dette, holder NHH stand som en ledende internasjonal handelshøyskole, sier Thøgersen i en pressemelding.

Kåringen baserer seg i stor grad på kandidatenes lønn og karriere, i tillegg til hvor internasjonal utdanningen er.

Bedre enn BI

NHHs argeste konkurrent, BI, falt ti plasser fra i fjor ned til en 87. plass.

Konkurrenten enda lenger øst, Stockholm School of Economics, havnet endte på en 12. plass på den prestisjetunge kåringen. Dette var opp 11 plasser fra i fjor.

Thøgersen ønsker at NHH skal klatre ytterligere og har tidligere uttrykt at NHH skal være best i Norden på FT-ranking innen 10 år.

– Vi har som ambisjon å være på linje med våre fremste nordiske konkurrenter. Vi vil derfor jobbe aktivt fremover for å klatre på listen, sier han.

CEMS på niende

NHHs internasjonale CEMS-program havnet på en niende plass på den samme listen.

– Jeg er spesielt stolt over at CEMS-programmet, som NHH tilbyr sammen med 28 ledende handelshøyskoler fra hele verden, igjen gjør det så sterkt. Dette byr på en fantastisk mulighet for våre studenter som kan ta en CEMS-mastergrad samtidig som de blir siviløkonom.

Undersøkelsen viser også at antall NHH-studenter som får jobb bare tre måneder etter endt utdanning, øker.

– Studentene opplever at utdanningen er verdifull. I tillegg er det positivt å se at studentene våre kommer raskt ut i jobb, sier Thøgersen.

Les også: Lekkasje i Kjelleren under Internaften - tørket i siste liten

Les også: Tett På med Aksjonsukelederen Helga Løne Mølster

Les også: NHH-studentene i toppen på alkoholkonsum

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram