Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH vil ikke sende utvekslingsstudenter til Hong Kong til våren

Masseprotester i Hong Kong. Foto: Studio Incendo.
Masseprotester i Hong Kong. Foto: Studio Incendo.
18. november 2019
Sist oppdatert: 18. november 2019

I lys av de pågående hendelsene vil Norges Handelshøyskole ikke sende studenter til Hong Kong til våren. Den eneste studenten fra NHH som var nominert denne høsten, droppet å reise.

Masseprotestene i Hong Kong, som startet i sommer, har gått fra å være fredelige til å bli dramatiske. Det polytekniske universitetet i Hong Kong står nå i brann, meldte VG mandag morgen.

NHH har mandag vedtatt at de vil, sammen med de studentene som er nominert på utveksling til Hong Kong til våren, prøve å finne alternativer.

– Vi har flere nominerte studenter for utveksling i Hong Kong for vårsemesteret. Vi har fulgt situasjonen i Hong Kong over tid og har i dag initiert dialog med de studentene de gjelder med mål om å finne et alternativ, skriver prorektor Linda Nøstbakken i en epost til K7 Bulletin.

Droppet å reise

NHH har ingen utsendte i Hong Kong nå, men det kunne vært annerledes. Nøstbakken skriver i eposten at skolen hadde én student som var nominert til Hong Kong dette semesteret.

– Vi hadde ingen som reiste til Hong Kong på utveksling dette semesteret. Vi hadde derimot en student som var nominert for utveksling til Hong Kong for høstsemesteret, men som valgte å trekke seg før reisen ettersom demonstrasjonene allerede hadde startet, skriver Nøstbakken.

UIB har anbefalt sine utvekslingsstudenter om å reise hjem, meldte Khrono i forrige uke.

Har du fått med deg disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram