Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHHS Backline: Guide til en koronafri konsertopplevelse

Tix i Aulaen, under UKEN i mars FOTO: UKEN Foto, Magnus Haugland
Tix i Aulaen, under UKEN i mars FOTO: UKEN Foto, Magnus Haugland
5. mai 2020
Sist oppdatert: 13. februar 2023

NHHS Backline med en oppdatering! Om våren som ble, om hva vi kan ønske oss og vente oss på musikkfronten. Om hva vi skal finne på imens vi venter.

1. mars: UKEN i Bergen er rett rundt hjørnet oppe på NHH, hvor TIX skal blåse i gang festen foran en utsolgt Aula. Det Akademiske Kvarter har på plakaten det sterkeste konsertprogrammet på mange år, og Bergenfest har sluppet en bunnsolid line-up for årets festival.

1. mai: UKEN i Bergen blir stoppet etter to konserter. Kulturarrangementer er forbudt, og hele den norske festivalsommeren er avlyst. Det musikalske Norge ligger med brukket rygg. Hva nå?

Les også: VIN I KORONAENS TID

Kulturbransjen er av de hardest rammede aktørene nå – deres levebrød har blitt forbudt å drive med. Men i tøffe tider dukker det alltid opp nye løsninger fra kreative hoder, og det har de siste ukene vært godt eksempel på. Her er noen måter du kan nyte det Norge har å by på av konsertliv, helt uten korona-bekymringer:

Online-konserter:

Hvem sier at publikum må være til stede i salen for at det skal bli god stemning? Aktører som Vi Er Live og Verftet Online Music Festival har kastet seg rundt og klart å levere digitale konsertopplevelser på rekordtid. Sistnevnte organisert som en faktisk festival med daglige, gratis konserter over nett med ordentlig produksjoner og store navn, der konsertene til Kakkmaddafakka og Kjartan Lauritizen må trekkes frem som personlige høydepunkter.

Vi Er Live har valgt å ha billettpris på sine konserter, men til gjengjeld er det med noen av de største navnene i Norge, med kvalitet i hele produksjonen. Konsertene er fremdeles tilgjengelige, og vi anbefaler alle å bunkre seg opp i sofaen med en øl og fyre opp en konsert på TV’en – litt for å støtte en bransje som trenger den hjelpen de kan få, men mest fordi det er utrolig god stemning.

Les også: Skyss, Sammen og UKEN med milliontap etter refusjonskrav

Drive-in-konserter:

La oss si at man ikke kjøper dette online-konseptet, men heller vil se artistene i levende live. Dette har blitt gjort nærmest umulig av kravene til avstanden mellom konsertpublikummet, men også her finnes det kloke hoder som har levert innovasjon! På Norges Varemesse på Lillestrøm har drive-in-konserter blitt den nye løsningen, der man kan få artistene på akkurat passe nært hold, uten å trenge å bekymre seg for smittevern. Disse konsertene streames også på nett, og artister som Arif og Jaa9 & OnklP er å finne på denne scenen.

Så, hva skjer nå?

Det store spørsmålet er hva som skjer videre med konsertvirksomheten i Norge. Frem til høsten er alle ar

Victor Antonio Ruiz Bergerskogen, leder i NHHS Backline FOTO: Maximillian Ladwig / Foto NHHS

rangementer med over 500 deltakere forbudt, noe som har satt en effektiv stopper for det som skulle være en strålende festivalsommer. Backline håper at vi kan arrangere en konsert for dere i høst, men som med alt annet er det ennå uvisst hvordan resten av 2020 kommer til å se ut for oss. Vårt tips til alle NHH-ere er å støtte de artistene dere bryr dere om; kjøp merch, se online-konsertene deres, gå og ta en rolig pils på utestedene som klarer å få til dette på en forsvarlig måte. Husk på at det kommer en tid der «corona» igjen kun er et ølmerke, og da trenger vi aktører som vil arrangere konserter, og ikke minst artistene som skal spille dem. Dersom vi vil ha kulturaktører i morgen, må vi støtte dem i dag.

Ellers håper vi i Backline at alle tar vare på seg selv (og vasker hendene sine), så sees vi forhåpentligvis på konsert til høsten!

 

NHHS Backline Music

 

 

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram