Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHHS gjorde meg til en lykkelig student


5. mai 2018
Sist oppdatert: 6. mai 2018

Det er trist å høre kritikken mot foreningen som har vært så viktig for meg gjennom hele syv år. Syv år fordi jeg tok en avstikker til UiB i halvannet år, men var likevel aktiv i NHHS. Jeg vært med i mange grupper, hatt mange verv og engasjert meg mye i NHHS. Det var ingen selvfølge at det skulle skje. Jeg har aldri vært særlig populær, og fant meg ikke godt til rette sosialt verken på ungdomsskolen eller videregående. NHHS og NHH ble for meg noe helt annet. Jeg fant så mye mening, glede og tilhørighet i NHHS-kulturen. Mamma fikk til slutt rett i at ting en dag skulle bli bedre.

Jeg var kanskje heldig. Jeg kom inn i grupper som passet meg godt, både sosialt og faglig. NHHS ble en arena for interessante oppgaver og har gitt meg gode vennskap og et stort nettverk av fine folk. Derfor gjør det ekstra vondt for meg å lese at folk føler seg utenfor. Jeg erkjenner at jeg kanskje ikke har opplevd å stå utenfor på NHH, men jeg har stått utenfor mange ganger før.

Foreningen er ikke perfekt og krever en kontinuerlig jobbing med innhold, form og kultur. Dette viser de mange innleggende den siste tiden. Kulturen endrer seg sakte men sikkert. Min erfaring er at vi pusher hverandre til å forbedre NHHS for hvert år. De siste årene har vi sett utallige eksempler på dette. Fadderuken har de siste 8 årene gjennomgått store endringer som har ført til kraftig reduksjon av drikke og klespress, fra hele 40 til under 2 prosent. NHHS har både evne og vilje til å endre seg, men vil ikke skje med mindre vi tar grep.

Jeg har tenkt på noen konkrete tiltak og har noen langsiktige betraktninger og utfordringer til denne debatten. Kanskje noen av følgende tiltak kan iverksettes? 

 1. Lag en undersøkelse for å kartlegge situasjonen
  Her kan NHH og NHHS gå sammen. Det må kartlegges hvor mange som velger å ikke engasjere seg, hvor mange som vil engasjere seg men ikke får plass og hvem som er engasjert. Vi har ikke nok informasjon om dette og vil gjøre det vanskelig å fatte riktig tiltak.
 2. Hjelp studentene med å finne grupper
  NHHS kan bidra for at folk havner i grupper som passer dem - kanskje gjennom den allerede etablerte Mentorordningen? Mange bruker argumentet at det er lett å starte en ny gruppe i NHHS, noe jeg har skrevet om før, men det er ikke nødvendigvis så lett hvis man ikke kjenner mange og har høy selvtillit.
 3. Hjelp grupper med å finne studenter
  Noen grupper har rekortstort antall søkere, men mange har motsatt utfordring. Vi har i tillegg mange komiteer som kan ha flere deltakere. Her har vi uutnyttet potensiale!
 4. Markedsfør NHHS bedre
  Vi har et stort tilbud med langt over 100 grupper som man kan bidra i. Det er krevende å nå ut til alle studenter i dag. Facebook er overfylt med mange inntrykk og vi har ikke noen kanal der vi når alle. Vi bør revidere hvordan vi kommuniserer med alle i NHHS.
 5. Gjør det mulig å arrangere flere åpne arrangementer i Aulaen
  Før hadde man flere større arrangementer årlig i Aulaen, men det har blitt for dyrt og er stor økonomisk risiko å arrangere. Dette har gjort at flotte og inkluderende arrangementer som Bierstube, Big Business Night og andre har forsvunnet. Vi trenger en annen fordelingsnøkkel som gjør det mulig å få et større kulturtilbud i Aulaen.
 6. Gi økonomisk støtte for åpne grupper
  Grupper som er åpne, jobber for inkludering og bedring av psykisk helse er viktig. Vi kan gjøre mer for å stimulere for at flere velger å starte åpne grupper og hjelpe de å nå ut til å mange som mulig.
 7. Tilby ståplasser fremfor sitteplasser i Aulaen
  Dette øker kapasiteten i aulaen fra 650 til 1050. På Internaften og 5. kull show, står folk på stolene etter 5 minutter uansett. En enkel løsning for å få med!

NHHS har mye bra, men jeg har troen på at NHHS kan bli enda bedre! Vi må nå bruke kunnskapen vi har tilegnet oss fra kanskje Norges beste utdannelsesinstitusjon på oss selv. Om vi ikke vi fra NHH og NHHS sammen skal klare det – hvem skal gjøre det da? NHHS gjorde hvertfall meg til en lykkelig student, nå må vi sikre at dette gjelder alle.

Lyst å delta i debatten? Send en mail til red@k7bulletin.no

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram