Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Slik starter du ny gruppe i NHHS!


26. august 2016
Sist oppdatert: 26. august 2016

Et nytt skoleår er i gang og rekrutteringsuken har vist frem mesteparten av det NHHS har å by på. Vi har interessegrupper som driver med alt fra idrett, politikk og caseløsing, men NHHS har kanskje flere interessebehov som bør fylles! Terskelen for å starte en ny gruppe i NHHS er lav, og man må gjennom en kort formell prosess. Frykt ikke, det er ikke vanskelig! Her kommer en kort forklaring på hva du og din gjeng må gjøre på for å starte en ny gruppe.

En forutsetning for at interessegruppen skal bli tatt opp i NHHS er at gruppen godkjennes av Kjernestyret, med en påfølgende kort presentasjon av gruppen på Foreningsmøtet (FM), som er studentforeningens høyeste besluttende organ. For inkludering som idrettslag i NHHI må styret i NHHI også innstille positivt på søknaden.

Det første du derfor må gjøre er å sende en søknad til Kjernestyret. Søknaden skal redegjøre for gruppens formål, motivasjon, idégrunnlag eller interesse, samt avklare eventuelle interessekonflikter med eksisterende interessegrupper/underutvalg. Hvis du er usikker på dette kan du høre med Kjernestyret på forhånd. Man må også beskrive styresammensetningen til gruppen og ressursbehov som driften av gruppen krever.

En interessegruppe kan drive med hva som helst. Er dere interessert i idrett, mat, Pokémon Go eller noe annet er det muligheter for å lage en interessegruppe. Kjernestyret ser kun på om gruppens formelle sammensetting er levedyktig. Godkjennes søknaden får dere presentere gruppen på FM.

Presentasjonen på FM høres kanskje alvorlig og litt skummel ut, men det er kun ment som en arena for resten av NHHS til å høre om den nye gruppen deres! Da vil alle få høre litt om hva dere skal gjøre, hvem som kan bli med og dere kan bli stilt spørsmål fra salen.

Frist for å sende inn søknad om ny interessegruppe er alltid 3 uker før FM, som i førsteomgang blir 6. september. Send gjerne inn før fristen og send en mail til info@nhhs.no om du lurer på mer rundt prosessen. Da kan du få tilsendt utfyllende forklaringer og all informasjon du trenger.

Vi skal ha rom for alle i NHHS, så om du har en gruppe du har lyst til å starte er det bare å samle en gjeng og sette i gang!

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram