Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Internaften-rapport: Samlet inn 250.000 kroner på tre timer

NHHS Foto
NHHS Foto
Bulle på Internaften: "Det er svette. Det er fyll. Det er god stemning. Og det er penger. Mye penger. Fra finansrapping fra korjentene, til rikdom-montager på storskjerm, blir enhver sjanse til å komme med en referanse til penger, velstand og veldedighet brukt godt." Foto: Halvor Grøstad, Foto NHHS
21. september 2021
Sist oppdatert: 24. mars 2022

Underholdningen leverte, og auksjonen ble en stor suksess. Hele 250.000 kroner ble samlet inn under årets Internaften. 

Etter at COVID-19 sendte fjorårets Internaften til laptopen på hjemmekontoret var det endelig duket for show i Aulaen. Det er her Aksjonsukens desiderte høydepunkt hører hjemme. 

NHHS stilte kledd for anledningen, i alt fra kritthvite blazere til skolens standardantrekk i marineblått. Mens stemningen bygget seg opp i Aulaen før showstart fikk vi følelsen av at alt var tilbake til normalen - før vi ble satt tilbake til virkeligheten med sitte- og munnbindpåbud. Nesten normalt, da.

Showet brakte løs med Big Business Band. Det er svette. Det er fyll. Det er god stemning. Og det er penger. Mye penger. Fra finansrapping fra korjentene, til rikdom-montager på storskjerm, blir enhver sjanse til å komme med en referanse til penger, velstand og veldedighet brukt godt.

For eksempel - i en av åpningsnumrene fikk NHHI Dodgeball med seg hele aulaen i allsang på en norsk vri av bistandsklassikeren «We are the World»:

“Så gi til Aid,

Gi til Malawi,

Nå går vi sammen hele NHH for penger har vi 

Vi har nå en sjanse,

Til å strekke ut en hånd 

For at barn skal få en bedre dag,

Så må vi gi” 

Dodgeball toppet sin opptredenen med å rive t-skjortene sine i filler og kaste dem ut til publikum. Oppstilt på linje i baris oppfordret de oransje bokstavene malt over magemusklene deres publikum til å “Gi til Malawi”. 

Foto: Halvor Grøstad, Foto NHHS
Foto: Halvor Grøstad, Foto NHHS

- Verdien er uvurdelig

Showet fortsatte med pikekoret Sangrias opptreden, en medley av pengerelaterte låter - som Postgirobyggets “Pappa driter i penger” og Wycleaf Jeans “Dollar Bill” - fremført i kreative antrekk som gigantiske pelskåper, dresser fra jappetiden og matrosdrakter. Åpningen rundet av med dansenummer fra Extravadance. 

Etter en halvtime med fremføringer er det ingen tvil om hva som er kveldets fokus - å gi bort masse, masse, penger. 

-Verdien av dette arrangementet er uvurdelig. Vi har samlet inn 150.000 kroner på én time!, utbryter kveldens konferansier, Tinius Bertnsen, til Bulle i en av pausene. Sammen med Herman Singsaas ledet han publikum gjennom et tettpakket program. 

Duoen introduserte deretter Herman Vilseth, kveldens auksjonarius, i det han entret scenen med pils i hånd og “Black Skinhead” av Kanye West i bakgrunn. 

-Herman kan selge flybilletter til Lan Marie Berg, sier konferansierene til en latterfylt sal.

"Herman kan selge flybilletter til Lan Marie Berg", ble det sagt. Her ser man hvorfor. Foto: Halvor Grøstad, Foto NHHS

Kveldens første auksjonvinner ble nystartede NHHI Padel. Gruppen bladde opp 8.500 kroner for en gavekortpakke, som inkluderte hotellrom, sølvsmykker og goodie-bags fra Kondomeriet, til verdi av 9.000 kroner. En god pris for en god sak, med andre ord. 

Pakker av varierende kvalitet fulgte etter som perler på snor - flere av de fristet stort, som kræsjkurs i militærlederskap (12.500 kroner), luksushytteturer (22.000 kroner), før det toppet seg med en gavepakke som lovet Evig RT. Pakken inneholdt alt fra rulling til vors og konsert med “Mango IPA”-artisten Slæm Dønk, og inspirerte kveldens desidert mest aggressive budrunde (34.000 kroner).

Andre minnet mer om Internaftens svar på collateralized debt obligations (se: Margot Robbie i jacuzzi, red.anm.), blant annet “Roomie-pakken”, som kort fortalt inneholdt 19.000 kroner verdt av dagligvarer og diverse underholdningsprodukter. Men til en salgspris på 9.500 kroner var det kanskje et godt kjøp alikevell. 

Foto: Halvor Grøstad, Foto NHHS

- Nesten som normalt

Bulle møter konferansier Tinius Berntsen i gangen, mellom et haggel av småprat og komplimenter.

-Stemningen er veldig bra! Det er nesten som normalt, sier Tinius.

-Nesten?, spør Bulle. 

-Ja. Det er kjipt at VK ber publikum sette seg ned med engang man reiser seg for å vise entusiasme. 

Han hadde et godt poeng. Til tross for et helhjertet opplegg, la restriksjonene en demper på entusiasmen. Koronapass eller negativ test var like naturlig som billett, men like fullt var det lite rom for å la publikum bli revet med. 

-På grunn av smittevern får man lov til å sitte og ha det gøy, men ikke stå når ting blir ekstra gøy. Det er bare litt kjipt og kun min personlige mening, sier Tinius.

Det er viktig å få frem at dette er påbudte restriksjoner fra den norske stat, og ikke NHH. 

Kveldens konferansierer. Foto: Halvor Grøstad, Foto NHHS

Middag med Guri Melby og mye mer

Men byråkratiet glemmes så fort Big Business Band setter i gang showets andre halvdel med kveldens morsomste opptreden, da samtlige i Aulaen skrek refrenget til Totos “Africa” lidenskapelig for full hals. 

Auksjonene gikk så over til å ikke oppgi estimert verdi på pakkene som ble solgt, og budkrigene ble plutselig langt mer spennende i det Aulen skulle by på immaterielle eiendeler. 

Foto: Halvor Grøstad, Foto NHHS

Audun fra Dodgeball stakk av med en av de gjeveste auksjonene, nemlig “Jodel-pakken” - som først og fremst inneholder middag og privat omvisning på Stortinget med Jodel-favoritt Guri Melby. Fotballsko og KD-flasker fulgte også med.

Senere får vi bud på tidenes dyreste bedriftspresentasjon, middag for fem på Cornelius Sjømatrestaurant med PwC (12.500 kroner), Optimum-pakken (bla. fjordvors med UKEkoret på vikingskipet Haakon Haakonsson, 10.500 kroner), all-inclusive Oktoberfest-pakke (10.500 kroner), og middag med rektor Øystein Thøgersen (6.000 kroner). 

I det kveldens tre timer er unnagjort har gjestene donert bort 250.000 kroner til Malawi. Hele Aksjonsuken, sett under ett, sto til sammen for rundt 1,2 millioner kroner i bistand. Passende nok inntar D.E.D.D.E scenen etter noen avsluttende ord fra NHHI Aid-styreleder, Hedvig Kiil Bøhmer.

Det veksles skrik mellom bandets fronfigur, og en stadig fullere Aula: “Ma, LAWI! Ma, LAWI! Ma, LAWI!” 

Internaften har blitt kalt en “fylleauksjon”. Psykologi-professorer har omtalt eventet som “en sammensurium av sleipe metoder for å lure penger av folk”. Vel. Vinnerne av budrundene så ikke veldig manipulerte ut, der de sto på scenen og gliste. Og så går det til en god sak, da. 

Foto: Halvor Grøstad, Foto NHHS

 

 

 

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram