Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH og BI faller tilbake på listen over verdens beste Masters in Management

Gapet minker, men siviløkonomutdanningen ved NHH holder seg fortsatt foran BI på rangeringen til Financial Times. Foto: Silje Katrine Robinson
Gapet minker, men siviløkonomutdanningen ved NHH holder seg fortsatt foran BI på rangeringen til Financial Times. Foto: Silje Katrine Robinson
Gapet minker, men siviløkonomutdanningen ved NHH holder seg fortsatt foran BI på rangeringen til Financial Times. Foto: Silje Katrine Robinson
14. september 2021
Sist oppdatert: 21. mars 2022

Den negative trenden fortsetter for NHH og BI i den årlige rangeringen fra Financial Times (FT) over skolene med verdens beste masterprogrammer i ledelse.

På listen over de 100 beste Masters in Management i verden er NHH å finne på 87. plass i år. Fem plasser bak følger Handelshøyskolen BI som nummer 92.

Det er en tilbakegang for de to handelshøyskolene, som er de eneste norske inkludert i listen. Til sammenligning endte NHH på 72. plass i 2018 og 70. plass i 2019. Rektor ved NHH, Øystein Thøgersen, slår seg ikke til ro med årets rangering:

— Kåringen viser at vi fortsatt holder stand som en ledende internasjonal handelshøyskole og at vi har det beste masterprogrammet av sitt slag i Norge. Det er jeg godt fornøyd med, men våre ambisjoner strekker seg langt utenfor landets grenser. Vi har et tydelig mål om å klatre på listen, sier Thøgersen.

Det er siviløkonomutdanningene til NHH og BI som er blitt rangert. På NHH gjelder dette masteren i økonomi og administrasjon, mens det på BI er snakk om deres Master of Science in Business.

NHH fortsatt foran BI

Gapet blir mindre, men NHH beholder fortsatt ledelsen i kampen mot BI etter årets rangering.

Handelshøyskolen BI endte 2018 på 88. plass og 2019 på 87. plass. Rektor ved BI, Inge Jan Henjesand, er likevel fornøyd:

– Det er etterlengtet å kunne sammenligne seg med andre toppskoler igjen på en så omfattende og anerkjent masterrangering etter et år med ufullstendige resultater som følge av koronapandemien. Det er gledelig at siviløkonomstudiet til BI fortsatt vurderes som et av de 100 beste masterprogrammene i verden, samtidig som årets plassering gir motivasjon til organisasjonen til å fortsette arbeidet med å kunne tilby studenter den beste utdanningen, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.

Gjør det best på lønn og doktorgradsansatte

Rangeringen er basert på to undersøkelser besvart av NHH sentralt og tidligere studenter, og består av flere kategorier. Handelshøyskolen scorer best på gjennomsnittslønn tre år etter studieslutt, andel ansatte med doktorgrad og om studentene opplever at masterstudiet har bidratt til at de har oppnådd sine mål.

NHH har vært inkludert i listen over verdens 100 beste Masters in Management siden 2005.

Svenskene milevis foran resten av Norden

Nabolandet som skiller seg ut er Sverige, som troner over sine nordiske konkurrenter. Stockholm School of Economics (SSE) faller en plass tilbake fra fjorårets rangering og ender på åttende plass i verden. Den neste nordiske handelshøyskolen på listen er Copenhagen Business School (CBS) i København, som havner på 45. plass.

På topp finner man University of St. Gallen i Sveits, som har ligget stabilt på førsteplass siden 2011. Konsistent rangert rett bak det sveitsiske universitetet de siste årene finner man franske HEC Paris, som også i år ender på andreplass. Dernest følger University College Dublin i Irland, London Business School og Rotterdam School of Management på henholdsvis tredje, fjerde og femte plass.

 

Har du lest disse sakene?

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram