Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-studenter reagerer etter lekkasje av flåsete kommentarer fra sensor

En uheldig student, som forøvrig var en jente og ikke en gutt, fikk denne kommentaren på sin eksamensbesvarelse. Bilde: Anonym student
En uheldig student, som forøvrig var en jente og ikke en gutt, fikk denne kommentaren på sin eksamensbesvarelse. Bilde: Anonym student
11. desember 2019
Sist oppdatert: 8. mai 2020

En av sensorene i Markedsføring (SOL2) ved NHH glemte å fjerne personlige notater fra retting av hjemmeeksamener. Dette ble synlig for en rekke studenter da sensuren ble sluppet igår.

«Sært eksempel», «tuller du?» og «haha - i markedsføringsfaget :P». Dette var kommentarer én av sensorene i bachelor-faget Markedsføring la til grunn for retting av hjemmeeksamen.

Les det ferske svaret fra fagets kursansvarlig her:

Tirsdag morgen - og formiddag kunne studenter lese en rekke både saklige og mindre saklige kommentarer på sine besvarelser på den digitale eksamensplattformen WISEflow. «Intern sensor 1» hadde nemlig glemt å slette egne kommentarer, som var ment til egen bruk.

Kommentarene ble slettet fra WISEflow senere på dagen, men da hadde allerede flere studenter tatt bilder av kommentarer de mente var uheldige.

En annen student fikk denne kommentaren. Bilde: Skjermdump fra Jodel

– Kommentarer av upedagogisk natur

Det fremhevede bildet øverst i saken ble tatt av en kvinnelig student, som ønsker å være anonym. Hun skrev dette i en mail til K7Bulletin:

– Jeg oppdaget i går (tirsdag) at vi hadde fått tilbakemelding på hjemmeeksamen i SOL2. Som følge av dette ønsket jeg å se begrunnelse på karakteren jeg hadde fått tildelt. Der merket jeg meg at det var mulig å få se tilbakemelding på eksamen. Det må bemerkes at dette var før jeg hadde bedt om begrunnelse. Da jeg forhørte meg med andre studenter oppdaget jeg at ikke alle hadde fått dette alternativet opp på siden i WISEflow, skriver hun.

–  Da jeg sjekket dette senere i går (tirsdag) var det ikke lenger mulig å se tilbakemeldingene som var gitt. Jeg tenkte meg at noe slikt ville skje og tok derfor bilder av samtlige kommentarer av upedagogisk natur, avslutter hun.

–Florerte av skrivefeil

K7Bulletin har også vært i kontakt med en mannlig student, som ønsker å være anonym. Han skriver:

– Jeg fikk ingen direkte uheldige kommentarer, men flere av de var enten utydelige eller så florerte det av skrivefeil. 

Under følger et par av kommentarene han fikk.

Mange av kommentarene hadde skrivefeil. Bilde: Anonym student 2
Bilde: Anonym student 2

Instituttet sier kommentarene kommer fra en ekstern sensor

Onsdag kom det en offisiell beklagelse fra Institutt for Strategi og ledelse ved NHH. Der fremgår det at kommentarene kom fra en ekstern sensor. Administrasjonssjef ved instituttet, Elaine Pedersen la ut en kunngjøring på Canvas rettet mot alle studenter som har tatt faget i år.

– Kommentarene er uakseptable. Det er ikke slik sensorer skal kommentere deler og avsnitt i studentbesvarelser. Disse skal være faglig fundert, ikke subjektive, ladete beskrivelser, skriver hun.

– Selv om instituttet ikke har opplevd dette tidligere, ønsker vi nå å se på rutinene for avtaler med eksterne sensorer, for å sikre at dette ikke skjer i fremtiden.

Mang en student fikk seg noen overraskelser igår. Bilde: skjermdump fra Jodel
En annen student fikk disse kommentarene. Bilde: Anonym student 3

K7 Bulletin har vært i kontakt med kursansvarlig, Leif Egil Hem, som ikke hadde mulighet til å kommentere saken onsdag.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram