Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

UKEN trosser coronavirus – avlyser ikke planlagte arrangementer

Uken-revyen 2020. Foto: Fredrik Geving Bedsvaag / UKEN.
Uken-revyen 2020. Foto: Fredrik Geving Bedsvaag / UKEN.
10. mars 2020
Sist oppdatert: 10. mars 2020

De neste dagers UKEN-arrangementer vil gå som planlagt, men med tilpasninger. – Vi kommer til å sende ut informasjon til publikum om eventuelle endringer på aktuelle arrangementer.

Det opplyser Tone Blomlie Mannseth, medieansvarlig i UKEN, overfor K7 Bulletin.

K7 Bulletin har tirsdag kveld vært i kontakt med UKEN for å undersøke om de kommende arrangementene vil rammes av den siste utviklingen rundt coronaviruset i Norge.

– Så langt det lar seg gjøre er det viktig for oss å avholde alle arrangementer for publikum som har kjøpt billetter og gledet seg. Vi arbeider nå med å utarbeide tilpasninger slik at arrangementene kan gjennomføres, sier Mannseth.

Tone Blomlie Mannseth, medieansvarlig i UKEN. Foto: Privat.

Vil komme tilpasninger til arrangementene

Mannseth kan ikke si noe konkret om hvilke tilpasninger dette vil innebære og hvordan dette eventuelt vil påvirke arrangementene.

– Vi kommer til å sende ut informasjon til publikum om eventuelle endringer på aktuelle arrangementer.

Arrangementer som konsert med Brenn. onsdag, St Orvils torsdag og konsert med Sushi x Kobe fredag, vil derfor gjennomføres. De to førstnevnte arrangementene skal foregå på Kvarteret, mens det siste skal holdes på Forum Scene.

Bergen forbyr arrangementer med over 500

Tirsdag ettermiddag gikk Folkehelseinstituttet ut med en anbefaling om at alle arrangementer med over 500 deltakere avlyses eller flyttes. Dette rammer konserter, teaterforestillinger, kantiner og andre møteplasser. For arrangementer med mer enn 100 deltakere anbefales risikovurdering før gjennomføring.

Tirsdag kveld ble det klart at Bergen kommune forbyr alle arrangementer med over 500 deltagere, skriver BT. UKEN vil føye seg etter dette.

– Vi følger kontinuerlig med på retningslinjer fra kommunen og FHI. Vi vil respektere de til enhver tid gjeldende retningslinjene, sier Mannseth.

Les også: Anmeldelse av UKEN-revyen: Billige sketsjer dras opp av godt skuespill

BBL avlyses

Tirsdag ble det også klart at at den tradisjonsrike stafetten mellom NHH og BI, Bergensbaneløpet, avlyses som følge av coronaviruset. Bergensbaneløpet NHHS skriver følgende på facebook: 

– Dette skjer etter en helhetsvurdering av smitterisikoen forbundet med gjennomføringen av arrangementet, samt stadig strengere retningslinjer fra Bergen Kommune og helsemyndighetene.

I innlegget understrekes det at det jobbes med å flytte arrangementet til høsten, men at man ennå er tidlig i denne prosessen.

NHH anbefaler video hjemmefra

Tirsdag kveld gikk NHH ut og anbefalte studenter som kan følge forelesninger på video hjemmefra om å gjøre dette. Skolen skriver på Canvas at dette er for å redusere eventuell smittespredning.

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram