Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Drapsoffer var NHH-student

Foto: NHH
Foto: NHH

Den 20 år gamle kvinnen som ble funnet død i en leilighet i Eidsvåg lørdag, var student ved NHH. – Forferdelig trist og tragisk, sier rektor Øystein Thøgersen.

Det kommer frem i en kunngjøring på læringsplattformen Canvas torsdag morgen.

– Våre tanker går til de pårørende, familie, venner og omgangskrets. Vi har sterk medfølelse med de nærmeste som har mistet en ung kvinne i en ufattelig tragedie, sier Thøgersen.

Flere har lurt på hvem den avdøde studenten er.

– I og med at det var omtalt i mediene at det var en student som var død, er det mange på skolen som har lurt på om det var en NHH-student. Det har vært litt snakk om det, og uro knyttet til det, sier Geir Mikaelsen til BT.

– Det er en veldig trist og tragisk sak. Vi føler sterkt med familien og de pårørende. Det berører også mange av våre medstudenter.

Bodde sammen med drapssiktet

Ifølge BT er den drapssiktede en 19 år gammel mann fra Østlandet. Mandag ble den siktede varetektsfengslet med brev- og besøksforbud. Den siktede skal også ha fått et forbud mot kringkasting og aviser. Han motsatte seg ikke fengslingen.

Den avdøde og siktede skal i august ha flyttet inn i samme leilighet på Eidsvågsneset i Bergen for å studere. Begge studentene skal opprinnelig være fra to forskjellige steder på Østlandet.

Den unge mannen som nå er siktet for drap ble selv funnet tilsynelatende livløs i leiligheten og tatt til sykehus lørdag kveld. Han ble senere pågrepet og siktet for drap på den unge kvinnen.

En av naboene som BT har vært i kontakt med, Pele Ombeni, uttaler at han lørdag kveld fikk en telefon fra en bekymret mor som ville at han skulle ta en sjekk med datteren i samme bygning.

– Først tenkte jeg at dette var tulleringing, men så forsto jeg at det var alvor, sier Ombeni, som fant den livløse mannen og den avdøde kvinnen på hvert sitt rom.

– Hun var tullet inn i sengen og det så ut som om hun var plassert der. Herregud, hva har skjedd tenkte jeg.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan drapet skjedde. Onsdag fortalte BT at én av politiets teorier er at kvinnen kan ha blitt kvalt.

NHH har tilrettelagt psykologhjelp for medstudenter

NHH har i forbindelse med dødsfallet tilrettelagt for kontakt med hjelpeapparatet for berørte medstudenter.

– Studenter som har behov for å snakke med noen i forbindelse med det tragiske dødsfallet, kan kontakte Studentenes Psykiske Helsetjeneste (SPH) på telefon 55 96 88 44 eller psykologspesialist Øystein Sandven direkte på mobil 932 63 776. NHH vil også tilrettelegge for andre tiltak som kan være nødvendige i samråd med helsetjenesten og medstudenter, skriver NHH i kunngjøringen på Canvas.

Mikalsen sier til Khrono at det foreløpig ikke er planlagt noe minnestund for den avdøde kvinnen.

– I første omgang handler det nå om å rette oppmerksomheten mot de berørte medstudentene, sier Mikalsen.

Leder av NHHS, Marthe-Caroline Dahle, sier til BT at også studentforeningen bistår i tilretteleggingen av psykologhjelp til medlemmer av studentforeningen. Dahle forteller til BT at den avdøde kvinnen skal ha vært med i en gruppe innenfor NHHS og at gruppen har blitt kontaktet.

– Våre tanker går til studentens familie, venner og omgangskrets, skriver NHHS på Facebook.

 

*Rettelse: K7 Bulletin siterte først BT med at siktede var student ved BI, men BI har senere opplyst til BT om at det ikke er tilfellet.

 

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram