Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Alkoholfritt i kjelleren


5. november 2014
Sist oppdatert: 5. november 2014
Får studentene det som de vil, blir kjelleren utvidet med et nytt rom i løpet av nyåret. Det skal være alkoholfritt.


Kjernestyret er i diskusjon med NHH-ledelsen om å få utvidet kjellerkapasiteten med ett rom. Det skal være alkoholfritt, og er et tilbud til studentene som både KS og ledelsen stiller seg positive til. Diskusjonen rundt hvorvidt det er et for stort press på alkoholkonsum, og et for lite tilbud til de studentene som ikke ønsker å nyte alkohol på skolens arrangementer, har pågått i lengre tid både på og utenfor NHH.

– Idag må man gå opp trappen til Aulaen for å komme seg til det alkoholfrie området. Har man et rom hvor det ikke serveres alkohol og har et annet aktivitetstilbud, som for eksempel et biljardbord, så senker det terskelen for å ta seg en pause, sier leder av kjernestyret, Dina Mikalsen.

At det kun har vært Sjekkbar som har vært eneste alkoholfrie tilbud, sammen med aulaen under førstekullsuken, mener Internansvarlig Cathrine Fjose ikke tilfredsstiller etterspørselen blant studentene.

– Vi har tidligere, særlig under førstekullsuken, brukt aulaen som vannland, og har fått gode tilbakemeldinger på det.
Hun forteller videre at siden aulaen er veldig stor og separert fra kjelleren, har det kommet tilbakemeldinger på at det har vært kjipt å måtte gå opp og bort fra festen.

– Hvor nært er dette prosjektet en realitet?

– Den gamle telefonsentralen er per nå et lager for teknisk avdeling som må ryddes, og vi må finne en alternativ lagringsplass for dette. Det nye lageret er i grunn på plass, men vi må være sikre på at dette er klart før vi kan gå i gang med arbeidet.

Rektor er positiv
Rektor ved NHH, Frøystein Gjesdal, sier at ledelsen stiller seg positive til saken, men at det ennå ikke er klargjort for å flytte ut av det nåværende lageret.

– Er det reelt at rommet er ferdig til neste semester?

– Hvor lang tid vil det ta før vi kan flytte inn i et nytt lagerrom kan jeg ikke gi noe konkret svar på, sier han.

Den nylig valgte kjernestyret-lederen Magnus Wirkola, som stilte til valg på et bedre tilbud om alkoholfrie arrangementer på NHH, er også fornøyd med utviklingen i kjelleren.

– Jeg synes det er kjempebra at det nå snakkes om et nytt kjellerrom. At det i tillegg er snakk om et alkoholfritt rom tror jeg vil være veldig heldig både i fadderukene og kjellerfestene generelt. Jeg gleder meg til å jobbe videre med det i januar, sier Wirkola.

Utvidet kapasitet
På tross av at det nye rommet ikke er klargjort, er intensjonen klar, og er et alkoholfritt område ser så langt ut til å være det beste forslaget. Det nye rommet, som blir lokalisert ved Babys Corner, vil utvide kjellerkapasiteten med rundt 40 personer.

– Vi tror administrasjonen er enig med oss i at studentene har vokst ut av bygget, og at det er viktig å utnytte de rommene som man har mulighet for å bruke, forteller Mikalsen.

Kjernestyret mener det er viktig å prøve ut et alkoholfritt område, for å kunne se hvordan det fungerer i praksis. Hvor vidt det skal være totalforbud mot alkohol i rommet, eller kun alkoholfri servering, er ikke avgjort. En mulig utfordring kan bli å separere berusede personer fra dem som ikke er det, og hvordan man eventuelt skal kontrollere dette. Vaktkorpset har ennå ikke blitt tatt med i diskusjonen, men Mikalsen mener at det er avgjørende med et godt samarbeid med gruppen for å finne en best mulig løsning.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram