Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Avbrekks ti bud i eksamensperioden


9. november 2017
Sist oppdatert: 10. november 2017

Eksamensperioden nærmer seg med stormskritt. Enten du føler deg godt forberedt, eller tenker at hele dette kom veldig brått på, er det vanskelig å ikke la seg påvirke av det plutselige sterke fokuset på skole og karakterer. Det er lett å bli oppslukt i dette karakterjaget, men det er viktig å passe på å også få inn andre impulser. Vi har derfor laget 10 bud vi anbefaler å se på for å forhåpentligvis ha en litt enklere eksamensperiode.

1. Husk å trekk frisk luft. Treningssenter er vel og bra, men litt høstluft i lungene kan bidra til bedre humør og velvære!

2. Husk på de virkelige faktaene. Kantinesnittet kan til tider virke skyhøyt, men realiteten er annerledes. Alle har fag som de trives med, og fag de ikke trives med. Sånn er det. Kanskje var ikke BED2 ditt fag. Hva så?

3. Finn en god kollokviegruppe. Det er slitsomt å stå fast alene, og en kollokviegruppe kan bidra for økt forståelse for pensum, men også for å dele frustrasjon i eksamensperioden.

4. Planlegg aktiviteter på kveldstid slik at du har noe å se frem til i løpet av dagen. Det er ingen hemmelighet at eksamensperioden kan bli monoton, så tenk ut mer fargerike kvelder som gir deg energi til morgendagen.

5. Ta deg tid til å dra på hundekos. Kontakt med dyr fører til at kroppen produserer mer av stoffet oksytocin, som er bevist å føre til økt velvære og mindre stress.

6. Benytt deg også av de andre tilbud på skolen og rundt deg. Kjøp pepperkaker på Rema 1000, dra på eksamensåpent i Klubben, eller slå av en prat med han nye i kantina. Verdt hvert åndedrag. Virkelig.

7. Jobb når det passer deg. Selv om andre setter seg på salen klokken 7 om morgenen, betyr ikke det at du også må gjøre det. Legg opp dagen slik du selv føler for det, da blir du også mer produktiv.

8. Jobb der det passer deg. Ikke alle blir produktive av å sitte på salen hver dag.

9. Vis forståelse for at folkene rundt deg er stresset og har andre behov enn deg selv. Det er ikke greit å høre at din måte å studere på ikke er god nok. Vis respekt!

10. Ta en pause med gode venner, og snakk med noen utenfor NHH-boblen. Det kan være nyttig for å se ting i et annet perspektiv og prate om noe annet enn eksamen.

Om du har dette litt i bakhodet blir forhåpentligvis eksamensperioden både enklere og morsommere. Avbrekk har mange tilbud fremover, blant annet eksamensåpent i samarbeid med KKU og Hundekos. Vi håper på å se så mange av dere som mulig på disse arrangementene. Det er viktig å fokusere på skolen, men det er enda viktigere å fokusere på seg selv. Lykke til!

Screen Shot 2017-11-08 at 09.05.53

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram