Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Avfeier beskyldninger om lekkasje


Stormen har rast på Jodel med beskyldninger etter billettsalget til femtekullsshow. Arrangørene, samt NHHI Lacrosse og Kanonball, utelukker at det har forekommet lekkasje.

Tirsdag gikk billettsalget til det tradisjonsrike femtekullsshow av stabelen. 180 billetter føk unna på omtrent 20 minutter fra Det Akademiske Kvarter, der billettsalget til slutt endte opp. I etterkant har NHH-kanalen på Jodel tatt fullstendig av.

Mens det en typisk dag skrives kanskje en håndfull jodler, har det etter billettsalget blitt skrevet langt over hundre. Det har florert av beskyldninger om at visse idrettslag hadde fått vite hvor billettsalget skulle være på forhånd av arrangørene. NHHI Lacrosse er et av disse idrettslagene.

Lacrosse synes lite om beskyldningene

NHHI Lacrosse har fått en tirade av beskyldninger om innsideinformasjon. Nestleder Petter Solberg i NHHI Lacrosse sier at de ikke har fått lekket til seg informasjon. Han forteller at laget hadde avtalt på forhånd å møtes utenfor Torgallmenningen litt før billettslippet.

IMG_1711På Jodel ble femtekullsstyret beskyldt for lekkasje.

– På vei dit observerte noen av gutta femtekullister som sto utenfor Kvarteret. De gikk bort til vinduet og så at det var en del aktivitet der inne. Vi gamblet på at det var utsalgsstedet og var klare i køen et kvarter før utsalget begynte, forteller Solberg.

Lacrosse synes lite om beskyldningene på Jodel.

– Dette er veldig synd for alle som har jobbet med femtekullsshow og lagt ned masse tid og krefter i det, mener Solberg.

Kanonball så styremedlem på Kvarteret

Ane Stavland Jakobsen, leder i NHHI Kanonball, var også blant lagene som var tidlig ute før billettsalget.

– En på laget vårt så det ene medlemmet i femtekullstyret gå inn på Kvarteret før slippet. Hadde rett og slett bare flaks, forteller Jakobsen.

– Det er synd det er blitt så mye drittslenging.

Styret utelukker å ha lekket

Billettansvarlig Amina Resch fra femtekull avfeier mistanker om at det har blitt lekket noe informasjon i forkant av billettslippet. Hun forklarer at styrets utselgere selv ikke hadde bestemt seg for utsalgssted før 40 minutter før slippet, og at de fire styremedlemmene som ikke var med på salget ikke hadde noe anelse om hvor salget skulle skje.

– Samtlige utselgere skrudde av alt av stedstjenester over halvannen time før slippet og alle mobiler var skrudd av fra vi selv ankom Kvarteret, med unntak av 15.00 for å poste på eventet, skriver Resch i en melding til K7 Bulletin.

Ble oppdaget

Men selv om informasjonen ikke har blitt lekket, ifølge styret, ble noen av selgerne oppdaget i forkant av salget.

– Ingen informasjon har blitt lekket, men uheldigvis viste det seg at utselgere hadde blitt sett i byen på vei til Kvarteret. Dermed dukket det opp ganske mange mennesker allerede 10 minutter før selve slippet. Videre var det én fra styret, som ikke deltok i salget og ikke visste hvor det var, som tilfeldigvis befant seg på vektertorget på trening som siste sted før stedstjenester ble skrudd av, forteller Resch.

IMG_1710Det har vært mange drøye meldinger på Jodel.

Resch forklarer at flere fikk opp lokasjonen til styremedlemmet som trente på vektertorget i Snapchats «snapmap», og at det derfor var flere som antok at det var der. Da var det mange som oppdaget alle som kikket inn på Kvarteret, og derfra ballet det på seg.

– Jungeltelegrafen klang for fullt og plutselig var det altså flere som stod klare ved dørene til Kvarteret da vi annonserte slippet. Dette er svært uheldig, men skyldes ikke glipp i informasjon, som utsagn på Jodel skal ha det til, skriver Resch.

– Slipp er ikke en ideell løsning

Resch forteller videre at grunnen til at det ble valgt slipp av sted til billettsalg, var fordi det var mangel på et godt alternativ:

– Vårt standpunkt er at dette med tilfeldig slipp ikke er en ideell løsning og vi styret har stilt oss negative til dette fra start. Ved mangel på noe godt alternativ med tillatelse ble det dog denne løsningen allikevel. Vi håper på en diskusjon vedrørende fremtidige billettsalg, slik at løsningen fremover blir bedre, skriver Resch, samtidig som at hun ber at folk unngår å bruke feilaktig informasjon som grunnlag for å gå til angrep på folk på Jodel.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram