Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Både gode og overmodne kiwier


3. oktober 2018
Sist oppdatert: 3. oktober 2018

Fredag 30. september startet UKEkoret Optimum høstens jubileums-bølge. Spørsmålet er, blir det et grønt skifte?

Tonerose og Drømmeprinsens rettssak, møte hos Ingebrigtsen, Sandberg, Ex in the basement, Snap-politi, krypto-nordmenn, veganisme og NHHS-fadder var noe av det Optimum hadde å by på. Revyen vekslet mellom sang og sketsjer, og hadde flettet inn NHH-bobla med andre aktuelle temaer. De aller fleste sanginnslagene ble fremført med glans, noen av sketsjene var gjennomførte, morsomme og traff på kornet, men variasjonen i kvalitet var til tider høy – som en frukteske med både gode og overmodne kiwier.

En sang her, en sang der, ja takk

Det Optimum virkelig kan er å synge. De leverer sanginnslag av høy kvalitet i begge aktene, spesielt i den andre, noe som trekker revyen betraktelig opp. Sett bort fra Jubileumssangen, er Innlegg til Bulletin et av de beste sangene, og ikke bare fordi Bulle nevnes. Vi kjenner oss igjen fra vårens debatt og de kommuniserer det utmerket. Innhold og tekst treffer i en flott kombinasjon med Bruno Mars og «The Lazy Song». Det er rett og slett bra på alle nivåer og et av kveldens høydepunkt. Jeg savner flere lignende innslag hvor sketsjene synges, for det er her Optimum uten tvil er best.

Uoriginalt og morsomt

Bergensasiater er showets uoriginale ess på sketsj-fronten. Her treffer de med noe som er aktuelt og et kjent fenomen, hvor sketsj, film og punch er on point. Den er tvers igjennom morsom fra A til Å. Snap-police er også en nytt, men treffer ikke spikeren like hardt på hodet. Ex in the basement er en god vri med kjellergrupper og en morsom parodi som funker på mange måter. Krypto-nordmenn treffer til skikkelig til tider, men mangler en god punsj. Og apropo punsj er BI-punsjen brukt opp for flere år siden.

Grønn tråd?

Generelt er det vanskelig å se en rød tråd med grønt skifte, utenom vegan-innslagene som popper inn her og der, men det er kanskje fordi tråden skal være grønn og ikke rød. Det trenger for så vidt ikke å være en rød tråd, men da bør de fleste innlegg være gjennomførte og morsomme. Flere aktuelle temaer trekkes inn, både fra NHH-bobla og utenfra, men mye blir litt halvveis. Til tider er sketsjen god, men punsjen blir tynn, og andre ganger omvendt.

Lys opp, lyd ned

Teknisk leverer en høydare av et lysshow, noe flere lar seg bemerke. Det er alltid like fasinerende å tenke på all jobben som ligger bak det teknisk gruppe leverer og hvor viktig det er for opplevelsen av forestillingen. Dessverre var lyden til tider dårlig, og stemmene var noen ganger overdøvet og vanskelig å høre.

Avslutter med stil

Jubileumssangen er kveldens beste sanginnslag og her snakker vi presisjon på høyt nivå. Den er flott komponert, valg av melodier og tekst er i god harmoni og her legger de inn støtet. Jeg vil høre den igjen. I løpet av noen sekunder fikk jeg følelsen av å være på konsert med Armeriddere og Sirenene. Da snakker vi kvalitet.

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram