Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Bare nesten for NHHI


25. februar 2013
Sist oppdatert: 26. februar 2013
NHHI gjorde seg sterkt bemerket under studentlekene i Trondheim. Bare gullet manglet.

 
Som studentidrettsforeningen med høyest deltakerandel per student, var NHHI godt representert under helgens studentidrettsfestival i Trondheim. Med NTNUI som hovedarrangør lå alt lagt til rette for en firedagers lang idrettsfest.

Ville vinne studentmesterskap
Fra torsdag til lørdag utspilte det seg mange intense kamper i flere idretter. Ti av totalt tjue idretter har status som studentmesterskap, og NHHI var representert i to av disse: håndball og lacrosse. I tillegg spilte skolens lag i amerikansk fotball studentcup. Allidrett forsøkte seg også i futsalhallen. Med to sølv og én bronse hjem i kofferten, kan skolens idrettsforening si seg godt fornøyd med helgens prestasjoner.
– Vi synes det er kjempegøy at NHHIs lag hevder seg i Trondheim. Det er veldig moro å følge med, og gøy at lagene fortsatt hevder seg i toppen slik som i BC i høst, sier Lene Aronsveen, leder for NHHI. Ho forteller også at NHHI var den tredje mest representerte studentidrettsforeningen under studentlekene.

Jevn lacrossefinale
Ett av sølvene stod skolens herrelag i lacrosse for. I en svært jevn finale mot NTNUI, som til slutt ble avgjort på «golden goal», måtte lacrosseguttene til slutt gi tapt for overmakten.
– Finaletapet kom på overtid av ekstraomgangene etter en veldig jevn kamp. Stemningen i hallen var upåklagelig, så selv om det er kjipt å tape finalen, er vi meget fornøyde, forteller Christian Kronstad.

Med full pott i gruppespillet og enkelt avansement i sluttspillet, møtte altså NHHI Lacrosse veggen i finalen. Likevel er guttene fornøyd med helgens prestasjoner, og fremhever lagfølelsen som deres styrke.
– Mange spillere har tatt store steg, og vi spilte som et lag, avslutter Kronstad.

Sølv til håndballjentene
Håndballjentene ankom studentlekene i Trondheim med to lag. Førstelaget kom som regjerende mestre, og var ikke langt unna fra å gjenta bedriften. Et knepent ettmålstap i finalen forhindret førstelaget fra å vinne det edleste metallet. Med sluttresultatet 13-12 sikret jentene fra Norges Idrettshøyskole gullet på bekostning av NHHs førstelag. Skolens andre håndballjentelag røk i kvartfinalen.

Håndballherrene gjorde også sakene sine bra under helgens studentleker, og endte på en fjerdeplass etter å ha tapt bronsefinalen.

Flinke fotballjenter
NHHI var også representert i futsal, der Fotballrypene byttet ut gressmatta med fin parkett. I hallen gjorde jentene sakene sine bra, og med full pott i gruppespillet, gikk Fotballrypene inn i finalespillet med stor selvtillit. For jentene ble det også bare nesten, og til slutt måtte de ta til takke med bronse. NTNUIs andrelag stakk av med gullet.

NHHI var også representert i futsal for herrer. Det var derimot ikke skolens tradisjonelle futsallag som kjempet for NHHs ære. Allidrett tok på seg den ærefulle oppgaven med å forsvare skolens ære i herreklassen, men manglet det lille ekstra for å ta seg videre i gruppespillet. To uavgjort og ett tap medførte en tidlig exit. Pallen ble tapetsert av NTNUIs tre herrelag.

Gikk i krigen
Under studentlekene i Trondheim ble det også spilt sluttspill i amerikansk fotball. Det ble utkjempet harde kamper, og til slutt trakk Bergens Studentidrettsforening det lengste strået etter en overbevisende kamp mot NTNUI Domers 1. NHHI sendte ut sine tapre menn på banen, men endte opp med en sur 4. plass etter å ha tapt 28-14 i bronsefinalen mot NTNUIs andrelag.

Stolt idrettsleder
Aronsveen er svært stolt av idrettsforeningen hun leder, og trekker frem bredden som et sentralt moment i hvorfor NHHI har gjort det bra i to påfølgende studentleker.
–Det er flott å se at så mange valgte å ta turen til Trondheim. Det var omtrent 90 NHHI-medlemmer som dro opp for å representere skolen. Det er vi stolte av. Det er også gøy at NHHI hevder seg både i studentleker og turneringer. Vi er stolte av det høye idrettslige nivået mange lag i NHHI har, og ikke minst den store bredden i foreningen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram