Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Bergen Challenge avlyses: – Vi ser på det som vår plikt å delta i dugnaden

I år blir ikke BC-fakkelen tent. Foto: Charlotte Leikanger Baade, SLBC Foto
21. august 2020
Sist oppdatert: 21. august 2020

Studentlekene Bergen Challenge har sammen med Norges Studentidrettsforbund besluttet å avlyse høstens idrettsleker.

Det opplyser styret i Bergen Challenge i et innlegg på Facebook. Det var på forhånd planlagt at arrangementet skulle finne sted i begynnelsen av oktober.

«Til tross for et nøye utarbeidet planverk for hvordan lekene fortsatt kunne blitt gjennomført, har flere tungtveiende faktorer ledet til en felles beslutning om å dessverre avlyse høstens leker», heter det i innlegget.

I juli ble det avgjort at Bergensbaneløpet avlyses, og det er også bestemt at karrieredagene ved NHH blir digitalt denne høsten. Studentlekene Bergen Challenge blir dermed et av flere studentarrangementer som i stor grad er påvirket av coronapandemien.

Leder Nichlas Jægersen ønsker å takke de frivillige for arbeidet som er lagt ned:

– Jeg ønsker å takke alle de fantastiske frivillige som har stått på til siste sekund, og alle våre samarbeidspartnere for all hjelp, meddeler Jægersen til K7 Bulletin.

Ønsker å følge smittevernregler

Jægersen forklarer til K7 Bulletin at organisasjonen har utarbeidet flere scenarioer for hvordan høsten kom til å se ut, og så lenge for seg at det skulle være mulig å gjennomføre arrangementet.

– I sommer begynte det å se ganske bra ut, med tanke på at det var snakk om at breddeidretten skulle åpne opp, og vi så at det var en flat smittekurve. Vi arbeidet med en beredskap- og smittevernsplan, og den var vi sikre på at ved gjennomføring skulle følge alle retningslinjer og påbud som var fastsatt av FHI, myndighetene og idrettsforbundet, sier Jægersen.

Til tross for planleggingen så organisasjonen seg nødt til å avlyse arrangementet, etter anbefalinger fra FHI.

– Vedtaket vi kom frem til med å avlyse var utfordrende å diskutere, da vi så at vi rent teknisk kunne gjennomføre det. Likevel så vi under fadderuken at det var stort fokus på smittespredning blant unge i nyhetsbildet, og det understrekte hvor utfordrende det ville være å gjennomføre slike arrangementer. Vi valgte å følge FHI sine anbefalinger og se på det som vår plikt å delta i den nasjonale dugnaden, forklarer Jægersen.

– Smittevern og anbefalinger er laget for å minimere smittespredning, og er ingen garanti for at smittetilfeller ikke oppstår. Konsekvensene ved en slik smittespredning veide tungt på styremedlemmene, og vi vektla vårt personalansvar stort, legger han til.

Deltakeravgift refunderes

Styret opplyser alle påmeldte lag og utøvere vil få refundert deltakeravgiften, som er den største inntektskilden for Begen Challenge.

«For de som allerede har meldt seg på til SLBC20, vil påmeldingsavgiften bli refundert i løpet av kort tid. Vi vil kontakte deltakere fortløpende med informasjon angående dette», opplyses det.

– Hvordan vil refundering av deltakeravgiften påvirke regnskapet?

– Det er jo en utfordring, siden den største inntekten vi har kommer fra deltakerinntekter, men i arbeidet under coronaperioden har vi vært veldig klare på at avbestillingsfrister er veldig viktige. De største kontraktene har hatt en avbestillingsfrist som enda ikke har gått ut, og vi har fått avbestilt det meste. Det vi går i tap med er kun «sunk costs», sier Jægersen.

– Vi har ikke ferdigsstilt resultatet enda, men vi er sikret ganske godt, avslutter Jægersen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram