Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

– Birken neste


25. februar 2013
Sist oppdatert: 26. februar 2013
NHH var sterkt representert under Ørnarrennet. 17.februar stilte nærmere hundre skientusiaster til et av Birkebeinerrennets store seedingrenn.

 
Det årlige Ørnarrennet er ett av de få seedingrennene til Birkebeinerrennet som er mulig å gå på Vestlandet. Dette benyttet flere NHH-studenter seg av forrige helg.

Det årlige Ørnarrennet er ett av de få seedingrennene til Birkebeinerrennet som er mulig å gå på Vestlandet. Dette benyttet flere NHH-studenter seg av forrige helg.

– Når man blir seedet her så får man starte tidligere i Birken, og det er jo en fordel, forteller Pål Fredrik Jakobsen. Jakobsen er på sitt andre år på NHH. Han gikk i klassen menn 21-25 år, og kom på en sterk 3. plass med tiden 02:42:15. Lengden på rennet er 37 kilometer, og forholdene gjorde en lang distanse enda lengre.

– Vi fikk særdeles utfordrende forhold og nullføre. Smøringen var nok ikke alle like heldige med, dessverre. Rennet var preget av tåke, sludd og slit. Likevel var dette ypperlig trening mot Birken, forteller Jakobsen, som likevel virket godt fornøyd med tiden han ble klokket inn på.

Trendy å være aktiv
Det er ikke så overraskende at flere studenter fra NHH kvalifiserer seg til det prestisjefylte Birkebeinerrennet. De deltakende studentene i Ørnarrennet er langt fra de eneste. Hvert år fylles løypene av vinnerskaller fra Rena til Lillehammer. Birkebeinerrennet har blitt mer enn en konkurranse for treningseliten. I det siste har en finanselite i Norge vært blant deltakerne, og denne deltakelsen har vekket oppsikt internasjonalt. For mange har også Birkebeineren vært et mulig springbrett for karrieren.

– Noe som kan forklare hvorfor Birkebeineren er så populært, er hvordan et slikt renn utfordrer den indre drivkraften hos utøverne. Man må jobbe med seg selv hele veien – både i oppover -og nedoverbakker, sier Jakobsen.

Team SIB-Bakeries
Jakobsen er en del av et større team av flere NHH-studenter. Det finnes ingen interessegruppe for ski ved NHH, så studentene har startet laget på eget initiativ. De representerer likevel NHHI i konkurranser. Fremover mot Birkebeinerrennet skal de kjøre fellestreninger opptil fem ganger i uken.

Forholdene på Fløyen er fine, noe teamet skal utnytte maksimalt. Nå intensiveres oppkjøringen, og ambisjonene for Birkebeinerrennet er klare: De skal under tre og en halv time. Til sammenligning er rekorden 02:21:34 fra fjorårets vinner og tidligere landslagsutøver Anders Aukland. Tiden de sikter seg inn på er god, og Jakobsen har oppskriften klar.

– Vi må nok roe ned utelivet fremover. Nå er det full skjerpings, lover Jakobsen med et glimt i øyet.

Cola fra NHH-styret
Ute i løypene stod medlemmer av NHHI-styret for å hjelpe til med heiarop og påfylling av energi til deltakerne. Dette var utvilsomt et populært bidrag i sluddværet, og Jakobsen var veldig takknemlig for støtten.

– Det er kjempepositivt at NHHI-styret er med hit for å støtte opp om oss. De serverte cola rett før de siste kilometerne! forteller Jakobsen.

Skolens enorme idrettsspekter
– Vi ønsker å vekke interesse for all slags sport, sier informasjonsansvarlig i NHHI-styret, Oda Solbakken.

– Slike arrangementer er vi svært glade for at man deltar på, og vi er svært spente på hvordan det går under selve Birkebeinerrennet.

Svært gode sluttider
Ørnarrennet ble i år arrangert for 32. gang. Claus Sellevoll vant herreklassen med tiden 2:07:22, og sørget for at Nordhordland skiklubb kunne gå seirende ut av rennet. I kvinneklassen ble det derimot hjemmeseier, da Rannveig Farestveit knuste samtlige konkurrenter med hele med hele 17 minutt på den imponerende tiden 2:28:24. Birkebeinerrennet går av stabelen lørdag 16. mars. Da skal 17 000 skiløpere konkurrere om de gjeveste plasseringene.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram